To Hello Fresh or not to Hello Fresh

image
Ik had me al eens zitten verlekkeren op zo’n Hello Fresh pakketten, dus toen ik door een promomeisje werd aangesproken, moest ze niet veel moeite doen om mij te overtuigen het eens te proberen. En dit is wat we er van vonden:

Bank vooruit want…
* ik moet niet nadenken over wat er deze week alweer op tafel getoverd moet worden. Niet moeten nadenken is altijd een pluspunt in tijden van drukte. Of als er mini-mensjes rondlopen die je (aandacht) nodig hebben.
* ik ben wel voor het principe ‘gij zult eten wat de pot schaft’. Kindjes moeten zich ook altijd maar schikken naar wat er op tafel komt, dus als volwassene moet ik dat ook maar eens aankunnen. Je kan wel kiezen tussen standaard, veggie of kindvriendelijk. Dat laatste had ik misschien beter toch gedaan. Kleuter was niet zo gelukkig met de pikante couscous.
* de doos met ingrediënten wordt tot aan je deur gebracht. Geen ritjes op de fiets door herfstweer omdat de magen nu eenmaal gevuld moeten worden. Heerlijk.
* alles wat je nodig hebt, zit erin. Alles, alles, alles.
* we koken zo eens iets anders. Ik had er zelf nooit aan gedacht om maïskolven op het menu te zetten. Jij? En de fiches van de succesrecepten houden we lekker bij voor later!
* je mag de kartonnen doos waarin alles geleverd wordt mooi weer terug meegeven om te hergebruiken. Extra punten hiervoor!!!

Maar geen kus van de juf want…
* er was nog ruim plaats in mijn buikje voor dessert. Toegegeven, we hadden een pakket voor 2 personen en onze kleuter at daar ook mee van. Maar dat zijn nu ook weer niet de grootste eters, he. Geen restjes hebben is dan wel weer een voordeel.
* ik kan toch echt wel veel goedkoper koken. En dan is het ook lekker.
* het brengt wel veel verpakkingsafval met zich mee, want écht alles wat je nodig hebt, zit in die doos: ook een klein plastic zakje met kruiden en een klein papieren zakje met rijst en een klein zakje met dit en met dat. En de worteltjes zijn in plastic verpakt want ze moeten lang vers blijven. Net nu ik afval probeer te vermijden.

Het verdict
We hebben ervan genoten, maar het zal geen wekelijkse bedoening worden. Af en toe misschien eens, als cadeautje aan onszelf.

Dit bericht werd op geen enkele manier gesponsord. Nope.

35 comments

 1. fiekefatjerietjes · december 1, 2015

  Zelf heb ik de pakketten nog niet getest, maar het lijkt me ook dat het vrij duur en vrij veel afval is. Maar zo af en toe eens niet moeten nadenken en geen boodschappen hoeven doen, dat kan ook al eens leuk zijn!

  Like

 2. Lore · december 1, 2015

  Hier wordt ook binnenkort getest… lang de boot afgehouden!

  Geliked door 1 persoon

  • Lore · december 29, 2015

   en ondertussen mag ‘k ’t een absolute no go noemen voor ons…

   Like

 3. josie · december 1, 2015

  Ik doe het niet omdat de spullen uit Nederland komen, niet echt korte keten dus. Anders zou ik het overwegen.

  Like

 4. Liese · december 1, 2015

  ik denk dat de hoeveelheid aan kleine afvaltjes (bvb: kruiden) te maken heeft met het feit dat ze in grote pakketten aankopen en verdelen. Ik weet niet hoe ze anders hun kruiden zouden kunnen verdelen aan de klanten, toch blij dat ik al die kruiden niet moest aankopen 😀

  Like

  • resaarcle · december 1, 2015

   Klinkt logisch. Ik had de kruiden allemaal in huis, net als de nodige rijst en couscous. Misschien moeten ze een digitaal afvinklijstje laten invullen. Maar dan wordt het waarschijnlijk te veel maatwerk.

   Like

 5. Lottesanekdotes · december 1, 2015

  Ik zou het ook eens willen proberen, maar wij zijn thuis met vijf volwassenen en dan wordt het al snel een erg dure bedoening. Misschien moeten we gewoon eens bij iemand de recepten ontfutselen en zelf klaarmaken 😉

  Like

 6. memyselfandwe · december 1, 2015

  Ik twijfel toch nog… Ik zou niet weten wanneer ik dat moet inplannen. Momenteel lukt het nog om op woensdag boodschappen te doen voor de week. Ik stel mijn weekmenu samen in de winkel. 🙂 Maar die boxen… Ik ben er nog niet helemaal van overtuigd, want ik heb enorm veel schrik voor het ‘te weinig’. Het Ventje is een heel grote eter, vandaar…

  Like

  • resaarcle · december 1, 2015

   Een vriendin haalt extra vlees/vis om zeker genoeg te hebben. Dat maakt het dan wel nog wat duurder. Of je kan het ook als het perfecte excuus zien om een lekker dessert te kunnen eten!

   Geliked door 1 persoon

 7. Lena · december 1, 2015

  Ik heb al veel gelezen over de HelloFresh, maar dit is voor het eerst dat iemand schrijft over de hoeveelheid afval die het met zich meebrengt. Goed punt!

  Like

  • resaarcle · december 1, 2015

   Het viel me meteen op toen ik de doos enthousiast opengooide. Vond ik toch wat spijtig.

   Like

 8. Mamafien · december 1, 2015

  Ik heb deze week ook weer een box besteld omdat ik een kortingsbon had en nu heb ik eens op de herkomst van de producten gelet (voor zover het erop stond). Appels kunnen perfect in BE gevonden worden, die moeten ze dan ook niet in FR gaan zoeken, bijvoorbeeld. Jammer dus! Het afval was me inderdaad ook opgevallen deze keer. Wel leuk om nieuwe receptjes te leren kennen, maar ik zal het niet elke week doen. Smartmat zou ecologischer zijn (naar ik gehoord heb), maar is wel duurder…

  Like

 9. Kim · december 1, 2015

  Wij wisselen Smartmat en Hello Fresh af. Er zit inderdaad best wel wat verpakkingsmateriaal in de doos maar ik vind dat het nog goed meevalt! Als ik ‘gewoon’ ga winkelen hebben we óók veel afval en bovendien vaker restjes die we uiteindelijk ook weggooien.
  Qua hoeveelheden zijn vis en vlees idd beperkt, maar dat zorgt er dan weer voor dat we meer groenten eten. Ik ben fan!

  Like

  • resaarcle · december 1, 2015

   Dat klopt wel, dat zelf shoppen ook een hoop afval met zich kan meebrengen. Maar daar kan ik soms nog wel onverpakte groenten vinden 😄. Leuk dat je zo tevreden bent!

   Like

 10. zosaar · december 1, 2015

  Altijd goed om eens te proberen toch. Voor mij lijkt de Hello Fresh box niet echt iets maar als er iets komt wat beter bij me past, zal ik het zeker proberen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Falderie · december 2, 2015

  Ik ben nog altijd niet overtuigd en dat gaat waarschijnlijk ook niet gebeuren 🙂
  Tot nu toe heb ik genoeg tijd om zelf naar de winkel te gaan. En dat lijkt me gewoon veel goedkoper…

  Like

  • resaarcle · december 2, 2015

   Zelf winkelen kan ook ontspannend zijn, vind ik, als het op een rustig moment kan en zonder je te moeten haasten en zonder kinders die aan je rokken hangen.😄

   Like

 12. Hilde · december 2, 2015

  Het leek mij een super leuk idee toen ik er voor het eerst over hoorde, maar aangezien ik een student ben en ik toch een beetje op m’n geld probeer te letten heb ik het nooit uitgeprobeerd.
  Dat er zoveel extra afval bij komt vind ik ook wel een groot nadeel!

  Like

 13. Billy · december 2, 2015

  ik ben al blij dat dit niet gesponsord werd, dat gebeurt maar al te vaak met dergelijke producten… 🙂
  Onze zoon is helemaal weg van Hello Fresh, ook al kan hij best goed koken. De luiaard in hem zal het wellicht halen

  Like

 14. Ageeth Mooij · december 2, 2015

  Volgens mij moet het duurder zijn dan zelf kopen, want er is een extra partij die er aan wil verdienen. Maar gemak dient de mens. Mijn drie zonen en echtgenoot zijn niet van het uitproberen, maar voor mij zou het fijn zijn qua uitdaging en smaken.

  Like

 15. YeRaSi · december 2, 2015

  Wij proberen het volgende week! Ook toevallig! Ik heb Doozo al is geprobeerd maar dat koste veel te veel tijd om te koken. Niks voor ons dus. Ik ben benieuwd naar Hello Fresh!!

  Like

 16. Heidi · december 11, 2015

  Wij probeerden Hello Fresh, en zetten na de verplichte twee? drie? keren onze bestellingen stop. Smartmat hadden we eerder gehad, veel langer, en naar ons gevoel veel lekkerder. Maar eerlijk? Mijn budget blijft dat niet trekken voor zes personen. We grijpen nog wel dikwijls terug naar de Smartmat-recepten, die van Hello Fresh bewaarden we zelfs niet…

  Like

 17. Elisabeth · december 23, 2015

  Ik zit nog steeds te twijfelen om het eens te proberen, maar het principe dat alles wat je nodig hebt in de box zit staat me een beetje tegen. Het is zo vast, ik improviseer liever met wat er nog in de kast ook ligt. Misschien als we een keer een hele drukke week hebben, want het is wel lekker makkelijk natuurlijk.

  Like

 18. Pingback: Een blogterugblik | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s