Sinterklaas en de 2 kapoentjes

image.jpeg

Wij hebben de Sint dit jaar wandelen gestuurd. Naar de dichtstbijzijnde rommelmarkt. En daar heeft hij zijn zak nogal kunnen vullen voor onze 2 kapoenen! Een houten treinset voor onze meid, leuke boekjes en puzzels en een prachtig retro speelgoedautootje voor ons manneke. Want ons 3-jarig mormeltje zou het wel heel vreemd vinden als ons brave freggeltje van 6 maanden niks kreeg van de Sint. Terwijl ons huis eigenlijk al vol speelgoed en rommel ligt. Vandaar dat wij dit motto in gedachten proberen houden bij alle festiviteiten waar cadeautjes voor de kinders mee gemoeid zijn:

something they want, something they need, something to wear and something to read.

Het rijmt, dus er moét wel iets van aan zijn. (Dat is onderzocht! Naar het schijnt neem je iets sneller voor waar aan als het rijmt. Haha!)

Heb jij nog tips om niet overrompeld te worden door een cadeautjeslawine in het najaar?

15 comments

  1. memyselfandwe · december 4, 2015

    Wat een leuk motto! Ga ik moeten onthouden, want in feite klopt dat wel… 🙂

    Like

  2. Liese · december 4, 2015

    ik matig de sinten ook altijd aan “om het rustig aan te doen”, want ze zouden overal geven geven geven, tot wij omverliggen van de geschenken 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. Sam » Uitgesproken Woorden · december 4, 2015

    Wat leuk om gewoon op rommelmarkten te kijken.. zo loop je ook nog eens tegen degelijk speelgoed aan ook. 😉

    Ik vier dit jaar geen sint of kerst met cadeautjes. Ook leuk overigens.

    Like

    • resaarcle · december 5, 2015

      Ben wel een beetje rommelmarktverslaafd. Ook niet goed om de berg speelgoed klein te houden, hoor! Cadeauvrije sint/kerst scheelt in elk geval wat stress!

      Like

  4. Billy · december 5, 2015

    ik ben van mening dat oma nog altijd gekker doet dan de Sint!

    😀

    Like

  5. Anna (Ook Anna doet dingen) · december 7, 2015

    Ha, wat grappig dat je sneller iets voor waar aanneemt wanneer het rijmt. Gek! En ideaal om gewoon lekker op rommelmarkten rond te kijken voor cadeaus. Prima idee!

    Geliked door 1 persoon

  6. Menck · december 7, 2015

    Oud speelgoed restaureren en het er als nieuw laten uitzien: I love it. (Dit jaar onder meer mijn eerste driewieler gerestaureerd – een sixties-model, van een oud houten schommelpaard een nieuw exemplaar gemaakt en een roestende go-cart doen blinken middels nauwgezet herstel-, spuit- en verfwerk.)

    Like

    • resaarcle · december 7, 2015

      Wauw! En extra leuk om cadeau te geven want je hebt er tijd en liefde ingestoken!

      Like

  7. woelmuizenier · december 10, 2015

    Elk jaar zelf speelgoed geknutseld. Dierenboerderijtje, hobby horse, treintjes, ridderkasteel, go-cart, noem maar op. Veelal met bruikbaar brandhout. Niet alleen de kids hadden er plezier aan.

    Like

  8. LJ · december 24, 2015

    Ik heb zelf geen kinderen maar als ik de kadolawine bij mijn familie zie (waar nog een paar -12-jarigen rondlopen) dan frons ik al eens mijn wenkbrauwen. Die kinderen duidelijk enkel something they want.

    Like

    • resaarcle · december 24, 2015

      Moeilijk om een evenwicht in te vinden, he. Want het leukste aan cadeaus geven is natuurlijk de grote glimlach en knuffel die je ervoor terugkrijgt. En dan is something they want natuurlijk de grootste garantie op succes.

      Geliked door 1 persoon

  9. Pingback: Tijd voor een dutje | resaarcle

Plaats een reactie