Waarom ik nieuwe kleren eerst was

jeans

Opgepast, deze blog bevat een spoiler voor House-kijkers! U weze gewaarschuwd.Ergens 4 seizoenen geleden moest dokter House uitzoeken wat twee 16-jarige jongens in een coma deed belanden. Wat bleek na een paar foute gokken – want House heeft het altijd eerst een paar keer mis ? Ze droegen allebei eenzelfde pasgekochte jeansbroek. Met pesticiden. Mama (of papa!) had ze niet gewassen voor ze in de kleerkast kwamen te liggen en die pesticiden hadden die coma veroorzaakt. Fictie zeg je? Ja, inderdaad, fictie. Maar blijkbaar worden die series geschreven met dokters die échte cases doorgeven en dan wordt er vandaaruit teruggeschreven om er een spannende aflevering van te maken. Sindsdien was ik onze nieuwe kleren dus eerst. Better safe than sorry. Toch?

Meer lezen? Kooienco verraste me met een uitleg waarom een etiketje met ‘biologisch katoen’ erop ook geen gifvrije keuze garandeert…

37 comments

 1. fiekefatjerietjes · januari 29, 2016

  :-o!
  Jeansbroeken was ik altijd voor het eerste gebruik, maar dan vooral omdat die kleur afgeven. Andere kleren was ik eigenlijk nooit. Misschien toch maar doen dan…

  Like

 2. memyselfandwe · januari 29, 2016

  Ik was nieuwe kleren ALTIJD voor eerste gebruik. Daar zitten zoveel chemische producten op om dat schoon te doen blinken zonder kreuken (in de rekken, he) dat ik er bang van word. Heel af en toe gebeurt het dat ik iets ongewassen aandoe, maar laat ons eerlijk zijn: fris ruiken doet dat ook niet echt he.

  Like

  • resaarcle · januari 29, 2016

   Dat wist ik niet, dat er ook nog eens extra spul voor de kreukvrije blingbling op zat! Ik ging enkel nog uit van de chemische troep in het productieproces. Aiaiaiai.

   Geliked door 1 persoon

 3. Samaja · januari 29, 2016

  Ik was nieuwe kleren ook altijd, al heeft dat vooral met geur te maken. Ik vind vaak dat nieuwe kleren zo raar ruiken en bij sommige winkels (Lola&Liza bijvoorbeeld) vind ik die geur zelfs op stank lijken. Dan moet dat bij mij direct de wasmand in. Ik had er eerlijk gezegd nog niet bij stilgestaan, maar dat zal ongetwijfeld ook te wijten zijn aan allerlei chemische brol.

  Like

  • resaarcle · januari 29, 2016

   Dat denk ik ook, dat die geur daarvan zal komen. Weer een extra reden om eerst te wassen. Ik was met Ecover en dan ruiken die kleren naar helemaal niks! Heerlijk!

   Geliked door 1 persoon

 4. Mamafien · januari 29, 2016

  Ik was mijn kleren eigenlijk nooit voor eerste gebruik. Interessant…

  Like

 5. Kreanimo (@IlseVerhoeven81) · januari 29, 2016

  Bij baby kleertjes raden ze dat zeker aan hè.
  Toch doe ik het eigenlijk voor mezelf zelden…

  Like

 6. resaarcle · januari 29, 2016

  Gek dat we voor onszelf een minder strenge norm nemen dan voor onze kindjes, he. Dat is een beetje zoals met fietshelmen en hesjes: onze kindjes sturen we niet op de fiets zonder, maar zelf gaan we dapper zonder…

  Like

 7. Mona - Vandaagismooi.nl · januari 29, 2016

  Nooit geweten. Maar wij wassen kleren altijd voor gebruik. Sowieso kopen we het meeste tweedehands maar ook nieuwe kleren wassen we. Je weet niet hoe veel mensen er aan hebben gezeten in de winkel, hoeveel mensen ze gepast hebben, wat die mensen allemaal bij zich dragen… nee getver.

  Like

  • resaarcle · januari 29, 2016

   Uit tweedehandskleren zijn die giftige stoffen al grotendeels weggewassen natuurlijk, weer een voordeel aan tweedehands!

   Like

 8. Brabbeltjes · januari 29, 2016

  Ik was altijd alle nieuwe kleren, en bij uitbreiding ook alle nieuw aangekochte handdoeken, beddegoed en dergelijke. Want ook daar, alle textiel bevat chemische/toxische stoffen!

  Like

 9. greet · januari 29, 2016

  hmm.. dat moet ik misschien ook eens gaan doen.

  Like

 10. Ageeth Mooij · januari 29, 2016

  Ik was ook bijna alles eerst, alleen al omdat anderen het mogelijk gepast hebben.

  Geliked door 1 persoon

 11. Lottesanekdotes · januari 29, 2016

  Woeps, ik was mijn pasgekochte kleren eigenlijk nooit…

  Like

 12. Sam » Uitgesproken Woorden · januari 29, 2016

  Ik was ze nooit, vind ik zo zonde van het water. De kans dat je er echt iets van overkomt is niet zo groot. Met handdoeken en vaatdoekjes is dat wel eens lastig, want door t stijfsel nemen die bijna niks op als ze niet gewassen zijn. Maar ik weiger ze eerst te wassen. 😉

  Ik ga de link later even lezen, lijkt me interessant!

  Like

 13. gerhildemaakt · januari 29, 2016

  Ik weet het wel (al wist ik niet dat het zo erg kon zijn), maar doe het meestal eigenlijk niet … Toch eens mee beginnen!

  Like

 14. Billy · januari 30, 2016

  ik vrees dat ik dit toch oversla!

  Geliked door 1 persoon

 15. Mama's Jungle · januari 31, 2016

  Ja, is wel beter denk ik ook. Misschien kun je wachten met wassen tot je een halfvolle was moet bijvullen. Dan is het niet zonde van het water meer 🙂

  Like

  • resaarcle · januari 31, 2016

   Van halvolle wasmanden is met die 2 kleine pagadders en een verbouwende vent nooit echt sprake 😒.

   Like

 16. els · januari 31, 2016

  Ik was nieuwe kleuren bijna ook altijd, dacht altijd dat de vlekken er dan beter uit gingen.

  Like

 17. Ingeborg · januari 31, 2016

  Oh House! Hij zou niet zo trots zijn op mij, maar ik slaag er amper in om al onze vuile was te wassen, laat staan om de nieuwe – en dus proper, klaar en instant aantrekbaar :)- kleren erbij te gooien. Maar ik zal er misschien aan denken de volgende keer!

  Geliked door 1 persoon

 18. Frederique · januari 31, 2016

  Ik was nieuwe kleding altijd eerst, gewoon omdat ik niet weet waar het allemaal ‘geweest’ is. Ik had nooit gedacht aan de chemische troep die erin zit eigenlijk.

  Like

 19. Daisy · februari 1, 2016

  Wow, dat vind ik best wel schokkend eigenlijk… Ik doe het ook wel eens om eerlijk te zijn… Nu denk ik daar nog wel een keertje extra over na!

  Like

  • resaarcle · februari 1, 2016

   Ik stond ook wel versteld op het einde van die House aflevering, dat dat zo’n effect kon hebben.

   Like

 20. jjolieke · februari 8, 2016

  Eerder deed ik dat echt altijd! Nu zelden, misschien toch maar weer een keer doen. Je hebt trouwens echt een leuke blog, ik kwam er toevallig op terecht

  Like

 21. Ann W · februari 9, 2016

  Ik deed het, maar wist eigenlijk niet waarom het moest. Nu dus wel 🙂

  Like

 22. Sheila · februari 10, 2016

  Hmmm…. ik doe het vrijwel nooit. Ik kan wel tegen een vlekje en vind het zonde van het water en elektriciteit om ‘schone’ dingen te wassen. Komt misschien omdat ik als backpacker wel heb geleerd dat ik tegen een stootje/vuiltje/vlekje kan. Dus lig ik er eigenlijk niet wakker van dat ik het eerst moet wassen.

  Like

  • resaarcle · februari 10, 2016

   Voor mezelf neem ik dat ook allemaal niet zo nauw (scoutsmeid, kan ook tegen wat viezigheid), maar voor die tere kinderhuidjes die hier rondtrippelen kijk ik toch liever wat beter uit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s