Een nieuwe uitdaging!

image

Na 30 dagen voedselwinst ga ik voor een volgende uitdaging: dagen zonder vlees. Dat kan nog heel wat groener in ons gezinnetje. Er verschijnt hier niet elke dag vlees op tafel, maar toch vaker wel dan niet. Dat ligt deels aan luiheid, deels aan gewoontedier-schap, deels aan mijn ingebouwde experimentenvrees en deels aan het gegrol van de beer in de buik van mijn lief. Ik kan dus wel een aanmoediging van dagenzondervlees gebruiken. Geweldig initiatief vind ik dat, want ze enthousiasmeren zonder dwingend te zijn. Elke dag zonder vlees telt, al is het er maar eentje, er wordt enthousiast om gejuicht! Spek naar mijn bek 😉.

Er valt niks te winnen. Nu ja, niet op persoonlijk vlak. Behalve dan lekkere receptjes. Maar we winnen wel met z’n allen, want de vleesproductie heeft toch nog steeds een grote impact op het milieu.

Dit jaar gooien de organisatoren een paar andere thema’s erbij, om ook de gevorderde groenteliefhebber uit te dagen: meer seizoensgroenten, minder voedselverlies, minder afval. Ook 3 interessante pistes! Je kan alleen deelnemen, of in groep met bv je werk, of aansluiten bij je stad.

Wat de organisatoren nog heel lief aan je vragen: schrijf je in en overtuig anderen. Want élke veggiedag telt! En? Heb ik jou overtuigd om mee te doen?

29 comments

 1. fiekefatjerietjes · februari 9, 2016

  Ik hoef niet overtuigd te worden, hier is het al heel wat dagen ‘Dagen Zonder Vlees’ :-). Maar de extra uitdagingen zijn wel leuk, en ik heb mezelf de extra uitdaging ‘variatie’ opgelegd: 40 dagen recepten uitproberen die nog nooit eerder op tafel kwamen. Ik kijk al uit naar morgen!

  Like

  • resaarcle · februari 9, 2016

   Leuk! Heb je alles uit Plenty van Yotam Ottolenghi al gemaakt? Daar zitten wat aanraders bij!

   Like

   • fiekefatjerietjes · februari 9, 2016

    Al één en ander uit Plenty getest, maar álles? Ik heb nog uit geen enkel kookboek alles gemaakt denk ik :-). Er zitten altijd wel gerechten bij die ik niet zo lekker vind, of die ingrediënten bevatten die moeilijker verkrijgbaar zijn…

    Geliked door 1 persoon

 2. Falderie · februari 9, 2016

  ik zie het echt niet zitten. veertig dagen is erg lang. maar ik ga wel proberen een dag of twee per week zonder vlees te koken. dat is toch al een start he! 🙂

  Like

  • Lotte · februari 9, 2016

   Zou het jou helpen als ik wat vegetarische receptjes doorgeef? Ik eet al een hele tijd veggie, dus misschien kan ik je van dienst zijn? En sowieso is elke poging een goeie poging 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Falderie · februari 9, 2016

    Hey, dat zou ik heel fijn vinden ja! 🙂 Het zouden vooral heel makkelijk te bereiden gerechtjes moeten zijn, aangezien ik écht geen held ben in de keuken…

    Geliked door 1 persoon

   • Lottesanekdotes · februari 10, 2016

    Bezorg je mij een e-mailadres? Dan maak ik er zo snel mogelijk werk van 🙂

    Like

   • Falderie · februari 11, 2016

    superlief, bedankt alvast! ik vond niet meteen je mailadres op je blog, dus bij deze het mijne: falderie@telenet.be x

    Geliked door 1 persoon

   • Lottesanekdotes · februari 11, 2016

    Gisteren en vandaag had ik het superdruk, maar morgen maak ik er werk van. Morgenavond vinden jullie enkele receptjes in de mailbox 🙂

    Geliked door 1 persoon

   • resaarcle · februari 9, 2016

    Ik wil die receptjes ook wel!

    Geliked door 1 persoon

   • Lottesanekdotes · februari 10, 2016

    Bezorg je mij een e-mailadres? Dan maak ik er zo snel mogelijk werk van 🙂

    Like

   • resaarcle · februari 10, 2016

    Heb je gemaild ondertussen! Dikke merci, he!

    Geliked door 1 persoon

   • Lottesanekdotes · februari 11, 2016

    Gisteren en vandaag had ik het superdruk, maar morgen maak ik er werk van. Morgenavond vinden jullie enkele receptjes in de mailbox 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. Anna (Ook Anna doet dingen) · februari 9, 2016

  Ik geloof er ook zeker in dat elke veggiedag telt. Zo waar! Heel goed en verstandig om deze challenge aan te gaan, yesss! Ik probeer zeker twee tot drie keer in de week zonder vlees te eten, gaat me best prima af moet ik zeggen.

  Like

  • resaarcle · februari 9, 2016

   Tof dat je al aan 2 à 3 keer per week geraakt. Dat is hier nog niet het geval…

   Like

 4. Mona - Vandaagismooi.nl · februari 9, 2016

  Wat goed! Ja hier eten we vaker vegetarisch dan gewoon ‘normaal’. Ik grap dan ook altijd dat we parttime vegetariërs zijn 🙂
  Ik mis het ook zeker niet. Ook als ik uit eten ga bestel ik meestal vegetarische gerechten, puur om inspiratie op te doen en het is tot dusver echt altijd zoooo lekker!

  Like

  • resaarcle · februari 9, 2016

   Goed plan om inspiratie op te doen in restaurantjes! Volgens mij is er zelfs een benaming voor parttime vegetariërs: flexitariërs.

   Like

 5. Samaja · februari 9, 2016

  Omdat ik geen vis eet, waken wij er sowieso over dat er regelmatig vegetarische gerechten op tafel komen, kwestie van toch genoeg afwisseling te hebben en niet alle dagen vlees te eten. Ik let er de laatste tijd actief op dat we toch 1 à 2 dagen per week geen vlees eten. Het ontbreekt ons voorlopig nog aan inspiratie om daar verder in te gaan.

  Like

 6. maurie1992 · februari 9, 2016

  Goed dat je dit doet! Ik ben zelf jarenlang vegetariër geweest en op dit moment staat er vaker geen dan wel vlees op tafel. Succes!

  Like

  • resaarcle · februari 9, 2016

   Ik vind het vooral interessant dat er zo’n kalendertje bijhoort: je ziet hoeveel vleesdagen en vegetarische dagen je al hebt gesprokkeld in die 30 dagen en dat stimuleert me om dat beetje moeite extra te doen om weer een ‘groentje’ te scoren.

   Like

 7. Le petit requin · februari 9, 2016

  Nee, mij heb je niet overtuigd! Dat was ik namelijk al 😉
  Leuk dat je ook meedoet alleszins; ik ga voor “zoveel mogelijk”: hopelijk alle dagen, aangezien ik nu al vrij regelmatig vegetarisch eet. Maar met o.a. een weekendje België bij niet-zo-vegetarisch-gezinde familie vermoed ik dat dat niet zal lukken. Nu ja, zoals je zegt, ’t is leuk dat elke dag vegetarisch telt, daardoor wordt je ook niet ontmoedigd als het eens een dagje niet lukt!
  Doe je ook mee met de groep van Fieke trouwens?

  Like

  • resaarcle · februari 9, 2016

   Fijn dat je ook al van plan was om mee te doen. Zit je in de buurt van Antwerpen? Dan kan ik je wat leuke A’pen (eet)tips geven. Ik zit niet in een groep, zal eens op zoek gaan naar de groep van Fieke!

   Like

   • Le petit requin · februari 9, 2016

    Normaalgezien zitten we zelden in Antwerpen, maar dit keer waarschijnlijk wel. Ik ben niet zeker of er ook eten bij zal komen kijken, maar de tips zijn zeker welkom voor het geval dat!
    Bedankt, lief dat je tips wilt geven!

    Like

 8. Billy · februari 9, 2016

  ook al eet ik heel graag groenten, en ook vis…een stukje vlees kan ik niet weigeren. Hooguit 2 dagen per week zonder vlees kan ik wel aan

  Like

 9. Kelly · februari 9, 2016

  Veel plezier en vooral ook: smakelijk hé!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ann W · februari 9, 2016

  Ha, mijn man gaat meedoen! Ik niet nu ik zwanger ben, toch niet elke dag. Maar als ik vlees eet, is het sowieso een klein stukje. Vind het ook een super initiatief btw!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s