Het dilemma

DSC_0042

Gedaan met ons luie leventje!  Mama moet weer aan het werk, dus freggel gaat naar de crèche – triest kijkend geel rondje.

We hebben een leuk plekje met fijne mini-vriendjes gevonden voor het ventje, maar er is toch een dilemma. Een principieel dilemma. Een financieel dilemma.

Die fijne crèche krijgt een vast maandelijks bedrag van ons om goed voor ons freggeltje te zorgen, gezonde patatjes en lekker fruit te voorzien, met hem te knuffelen en te spelen. En natuurlijk regelmatig zijn schattige billetjes in een propere luier te steken. Maar bij dat laatste wringt het schoentje een beetje want voor ons ventje hoeven er eigenlijk feitelijk geen luiers gekocht te worden. Want wij zijn gNappiesverslaafd. Dus hier het dilemma. De wegwerpluiers zijn in de prijs inbegrepen. Gaan we én betalen voor wegwerpluiers die we niet laten gebruiken én ook nog eens de luierwas doen? Of gaan de principes 3 daagjes per week aan de kant en laten we ons manneke op verplaatsing in wegwerpluiertjes hullen? Elke ochtend sta ik te twijfelen want als ik de wasbare luiers meegeef, maar ik kan niet volgen met de was, moet ik uiteindelijk toch ook zelf het noodpak wegwerpers opendoen. En dan betalen we dus eigenlijk 3 keer.

Na wat afwegen en we-zien-wel-hoe-het-loopt-weken hebben we besloten voor semi-principieel te gaan. De wasbare versie vinden we toch nog steeds gezonder voor zijn billetjes, dus ik geef zo vaak mogelijk dapper onze gNappies mee. Maar als ze nog hangen te drogen aan de wasdraad, dan is dat maar zo. Dan doen we eens een dagje gewoon in plaats van freaky eco. Beetje water bij de wijn. Dat mag ook wel eens.

18 comments

 1. Liese · februari 16, 2016

  misschien kun je voorstellen dat de luiers die ze niet gebruiken voor hem in de crèche, dat ze die apart leggen en je meegeven voor die noodsituaties thuis? Of mss is dat wel heel ver gezocht 🙂

  Like

  • Eilish · februari 16, 2016

   Ik vind dat niet ver gezocht, ze betalen er immers voor ! Over zo een dingen moet toch gepraat kunnen worden.

   Like

   • resaarcle · februari 16, 2016

    Goed plan! Ik raap mijn moed bijeen om het eens te vragen…

    Like

 2. fiekefatjerietjes · februari 16, 2016

  Herkenbaar dilemma! Wij willen ook graag voor herbruikbare luiers gaan, maar de crèche die we kozen (op wandelafstand, wegens maar één auto) heeft ook een all-in-prijs. Gelukkig heb ik nog even de tijd om daarover mijn hoofd te breken. De grootste vraag nu zal zijn: wélke luiers 🙂

  Like

  • resaarcle · februari 16, 2016

   Ik ben een grote fan van gNappies omdat je – in tegenstelling tot andere wasbare luiers – niet telkens het complete broekje moet wassen: de buitenbroekjes kunnen vaak een paar keer opnieuw aan voor ze de was in moeten. En ze hebben ook een (dure) biologisch afbreekbare wegwerpinlegger voor hun luiers. Dat is handig voor ’s nachts en op reis.
   Op blabloom.com kan je binnenkort reviews van testouders lezen!

   Geliked door 1 persoon

 3. Lottesanekdotes · februari 16, 2016

  Dat hemdje! ❤

  Geliked door 1 persoon

 4. Elisabeth · februari 16, 2016

  Bij onze creche doen ze niet aan wasbare luiers. Toen Jim daar voor het eerst heen ging met 10 weken moest hij wel wegwerp aan dus, terwijl hij thuis was baar aan kreeg. Inmiddels heeft hij zulke erge eczeem dat hij geen wasbare luiers meer aan kan, dus is het geen probleem meer 🙂

  Like

 5. Billy · februari 16, 2016

  ik heb onze dochter willen overtuigen om voor Onno die wasbare luierservice van Washcot uit te proberen, maar om financiële redenen heeft ze toch voor wegwerpluiers gekozen…
  Als de crèche een beetje wil meewerken moet het toch lukken om jouw “freggeltje” altijd die wasbare luiers te laten dragen.

  Like

  • resaarcle · februari 16, 2016

   De crèche van ons mormeltje 😄 maakte geen enkel probleem van die wasbare luiers, maar daar gaven de ouders alle luiers mee. Deze crèche van freggel doet hem onze luiers aan als het niet te druk is.
   Leuk dat je je dochter probeerde te overtuigen! Het financiële aspect van wasbare luiers is wel wat lastig want je legt in 1 keer een stapel centjes neer, maar op het einde van de rit spaar je wel veel uit. Wij hebben onze luiers laten sponsoren met een wasbareluierrekening.

   Geliked door 1 persoon

   • Billy · februari 17, 2016

    volgens haar komt het totale kostenplaatje duurder uit, maar het was dan ook berekend op een externe luierservice.

    Like

 6. Kelly · februari 16, 2016

  Zo lastig, zeg!
  Veranderen van crèche is wellicht geen optie?

  Like

  • resaarcle · februari 16, 2016

   Nee, niet echt. Afstand speelt ook mee natuurlijk. En verder zijn we wel tevree, hoor!

   Like

 7. Ammoliet · februari 17, 2016

  Dat is waar… Een beetje water bij de wijn doen, dat mag wel eens… Je doet al zo je best! Niet over piekeren dus 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. ilona · februari 18, 2016

  Beter af en toe een wegwerpluier dan altijd lijkt mij. Wel spijtig dat je toch extra moet betalen. Zo wordt het voor ouders minder interessant om wasbare luiers te gebruiken. Misschien ook een overkoepelende organisatie aanschrijven hierover. Alles veel ouders dat zouden doen verandert er misschien iets….

  Geliked door 1 persoon

 9. natuurfreak · maart 3, 2016

  Men moet heel zijn leven geven en nemen en als de creche voor de rest in orde is ,zou ik er geen probleem van maken

  Geliked door 1 persoon

 10. Judith · maart 15, 2016

  Goeie reactie denk ik. Wasbare luiers zijn nog niet/niet meer de norm, maar de crèche geeft aan best mee te willen werken. Als het een keer niet lukt, ach…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s