Abee-wat?

foto van kudzu.be

Abeego. Een doek in bijenwas gedrenkt die je kan gebruiken om die halve komkommer in te draaien als hij nog even in de koelkast moet. Of om die gigantische in 2 gesneden pompoen mee af te dekken. Of een handje nootjes in te draaien.

De wondere wereld der Pinterest schotelde mij dit handige alternatief voor aluminiumfolie of vershoudfolie voor. Ik op zoek. Maar in een stenen winkeltje en de natuurwinkel vond ik het niet. Gelukkig zijn er altijd webwinkels die de meest gekke dingen verkopen. Alsook Abeego. Ik nam een gemengd pakketje met 1 groot vel, 1 middelgroot vel en 1 klein vel. 18€, best prijzig. Maar dat is geld dat tenminste niet na 1 keer gebruiken in de vuilbak belandt want zo’n Abeego-vel kan ik gewoon even afspoelen en het gaat weer de kast in. En zo zijn wij in ons gezinnetje weer een heel klein stapje dichter bij een afvalarm huishouden. We hebben wel nog kiiiiilometers te gaan, hoor. Wandel je mee?

14 comments

 1. Kim · februari 19, 2016

  Leuke tip! Ik heb zelf een doek – die hier volgens mij heel erg op lijkt- van Bee’s Wrap. Is dat hetzelfde?

  Like

 2. allaboutfairfashion · februari 19, 2016

  Goh wat een goed idee, ik kende het helemaal niet, leuke tip!

  Like

 3. Katrien · februari 19, 2016

  Interessant! Ik gooi die halve komkommer nu vaak gewoon zo in de frigo, maar zo’n herbruikbaar velletje lijkt wel handig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kelly · februari 19, 2016

  Toen ik het voor het eerst zag, was ik ook geïntrigeerd, maar toen ik begon na te denken waarvoor ik het zou gebruiken, vond ik niets. Ik heb zelf eens een velletje gemaakt, maar het werd eigenlijk bijna nooit gebruikt. Een halve komkommer leggen wij zo in de koelkast (de halve centimeter die hard geworden is, snijden we eraf), een halve pompoen leggen we met de afgesneden kant op een bord … En verder gaat er redelijk wat in bokaaltjes of potjes in de koelkast. Ik hoop dat jij ze wel lang én vaak zal kunnen gebruiken 🙂

  (Doe jij nootjes trouwens ook in de koelkast? Waarom? Of interpreteer ik dat hier fout? :))

  Like

  • resaarcle · februari 19, 2016

   Nootjes gaan hier niet de koelkast in, maar in de kast of voor onderweg draai ik ze toch liever ergens in 😄. En een bord in de koelkast werkt natuurlijk ook prima! Ik vind wel dat dat soms veel plaats inneemt en vaak hebben wij dat bord sneller nodig dan dat de pompoen verwerkt is. Wij zijn namelijk nogal lui als het op afwassen aankomt, dus dan zit je snel door je borden… ☺️. Bokaaltjes heb ik ook even geprobeerd, maar ik kreeg ze (leeg dan) niet handig gestapeld in mijn kast.

   Like

 5. Sofie Katelijne · februari 20, 2016

  Net als vele anderen blijkbaar nog nooit van gehoord! Wel lekker handig, leuke tip!

  Geliked door 1 persoon

 6. ilona · februari 20, 2016

  Ik gebruik ook plastic of glazen potjes om dingen in de koelkast te bewaren. Of 2 soepborden op elkaar. Soms zitten er in mijn groentepakket iets in een papieren zakje (spruitjes, broccoli,…) die zakjes houd ik ook bij en gebruik ik voor onhandige dingen in te pakken. Maar een propere groentelade vind ik nog het makkelijkste.

  Like

 7. LARA ROSE · februari 21, 2016

  Leuke tip! Bedankt voor het delen!

  Fijne zondag!

  x

  Geliked door 1 persoon

 8. Ageeth Mooij · februari 21, 2016

  Ik ken ze, maar nog niet door eigen gebruik. Ben dan ook nieuwsgierig hoe ze op termijn zijn, ook qua geuropname.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mama's Jungle · februari 22, 2016

  Leuke tip. Ik wil nog steeds zo’n bee’s wrap (zoals Kim in de reacties ook zei) proberen. Ik heb een siliconen bakmat. Als alternatief voor bakpapier. Hij is vaker gebruikt, maar ergens vind ik hem ook heel erg vies. Schoonmaken gaat niet zo gemakkelijk en dan moet je weer meer schoonmaakmiddel gebruiken en dan is dat weer niet goed (etc. etc. etc. je kent de dilemma’s) We blijven wandelen!

  Like

  • resaarcle · februari 22, 2016

   Je kan per toeval net zo’n Bee’s wrap winnen bij lawsoflife.nl !!! Zo’n silliconen bakmat heb ik ook, is inderdaad niet simpel om proper te houden…

   Like

 10. Pingback: Wat gaat het snel! | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s