Zoefzoef

image

Nog een paar maanden en dan zitten onze verbouwperikelen erop. Mogen we eindelijk in ons droomhuis gaan wonen. Het plan is om dan naar mijn werk te zoeven. Ja. Zoeven. Op mijn nog te kopen elektrische fiets. Ik ben nu al heel enthousiast om dagelijks die portie gratis sport te happen. 😅

Voorlopig brengt de bus me nog naar het werk. Maar dat heeft ook nogal wat nadelen. Zo moet ik op het einde van een drukke werkdag dat gezellige bijkletsmoment met mijn fijne collega’s ferm inkorten want de bus wacht niet op mij en als ik ze mis sta ik een uur met mijn vingers te draaien. Na mijn avondshift mee gaan pintelieren kan niet want de laatste bus huiswaarts vertrekt om 22u40. Wie heeft dat bedacht!? Mijn gemotoriseerde stalen ros zal dus ook mijn sociaal leven weer wat opkrikken!

De 14km enkel dagelijks op mijn eigen paardenkracht trekken, zie ik niet zitten. Ik ben geen ochtendmens, dus ik wil niet te veel obstakels – zoals die steile brug op mijn route – moeten overwinnen ’s morgens in den vroege. En ’s avonds laat ben ik moe en wil ik ook geen uur de longen uit mijn lijf trappen door weer en wind. Hoewel dat laatste volgens de experts schijnt mee te vallen! Daarom dus toch liever elektrisch. Niet dé ultieme ecologische keuze, maar gelukkig hebben wij voor groene energie gekozen.

De zoektocht naar het beste exemplaar is nog wel niet ten einde. Overweeg of heb jij een elektrische fiets? Ben je blij met jouw aankoop? Heb je tips voor mij?

31 comments

 1. Samaja · april 19, 2016

  Wij hebben nog geen elektrische fietsen thuis, maar mijn man werkt in centrum Gent en dus overweegt hij wel om een elektrische fiets aan te schaffen. Met de gewone fiets komt hij bezweet op zijn werk toe en dat is voor niemand aangenaam. En met het openbaar vervoer zijn er teveel vertragingen, overvolle tramstellen, …Dus ja, ik denk wel dat er binnenkort eentje in huis zal komen. Ik ben alvast benieuwd om jouw ervaringen te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jess · april 19, 2016

  Ik leen momenteel de elektrische fiets van mijn schoonmoeder. Zo’n fietskar trekken is mij teveel moeite om eigen kracht. Echt heerlijk , in de vakantie zonder moeite 20km gefietst voor een koffie-uitje, met baby en fietskar. Ooit wil ik een elektrische fietskar! *droomt verder*

  Geliked door 1 persoon

 3. Kreanimo (@IlseVerhoeven81) · april 19, 2016

  Geen elektrische fiets hier, al zou dat met die kar erachter toch handig zijn soms….. *zucht* 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. fiekefatjerietjes · april 19, 2016

  Hier gaat alles ook met de (gewone) fiets of de bus. Mijn rit is ‘maar’ 10 km enkel, maar eens de baby er is overweeg ik wel een fietskar en eventueel ook een elektrische fiets. Ik volg dus graag mee hier, tips zijn welkom voor later 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. mamakiekie · april 19, 2016

  Ik ga er ook voor beginnen sparen want binnenkort met twee kindjes en een fietskar zal het denk ik geen overbodige luxe zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. geertruurzaam · april 19, 2016

  Wij hebben een elektrische bakfiets en mijn fiets en ik = grote liefde. Allez, van mijn kant toch!
  We hebben hem gekocht toen ik zwanger was van onze derde, en inmiddels fiets ik met een volle bak en alweer een dikke buik. Voor mij is het het enige vervoersmiddel, maar ook voor ritjes naar de bakker of bouwmarkt wordt de bakfiets standaard ingezet.
  Elecktrisch dus, want dat is wel een soort hemel op aarde, zoals je hier kan lezen:
  http://geertruurzaam.be/elektrische-bakfiets/

  Like

 7. greet · april 19, 2016

  Ik heb geen elektrische fiets, maar wil er misschien ooit ook wel één. Benieuwd naar wat je beslist en hoe dat bevalt :-).

  Geliked door 1 persoon

 8. Lottesanekdotes · april 19, 2016

  Ik heb een gewone fiets (zo’n retromodel met rieten mand en roze bloemen eraan inclusief), maar ik kan mij best voorstellen dat wanneer ik met een bakfiets zal rondrijden, het ook een elektrisch exemplaar zal worden.

  Like

  • resaarcle · april 19, 2016

   Ik wil stiekem ook een bakfiets! Mag niet van mijn vent. Te hip volgens hem. ☹

   Geliked door 1 persoon

   • geertruurzaam · april 20, 2016

    Ik ben dan ook suuuuuuper hip 😉

    Geliked door 1 persoon

   • Lottesanekdotes · april 20, 2016

    Haha, herkenbaar 😉

    Like

 9. Billy · april 19, 2016

  hahahaha, een expert zou ik me niet noemen hoor, Saar!
  Maar ik ben blij dat je voor die fiets kiest. Trouwens, als er wat veel wind staat of voorspeld wordt, dan neem ik ook wel eens de elektrische fiets van mijn vrouw hoor! Als tip kan ik je enkel meegeven van niet te besparen op de batterij. Neem de duurste en meest performante als je kan.

  Like

 10. gelukkignatuurlijk · april 19, 2016

  Ik geef je groot gelijk dat je kiest voor een elektrische fiets. Zo hoef je ook geen rekening te houden met de tijden van de bus. En ik denk dat een elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker is dan de bus, toch? Helemaal als je hem oplaadt met echte groene stroom :).

  Geliked door 1 persoon

 11. kvandijck · april 19, 2016

  Wij kochten vijf jaar geleden een bakfiets (toen we nog geen kinderen hadden) en hebben daar nog geen moment spijt van gehad! Toen ik voor de tweede keer zwanger was, lieten we de bakfiets elektrisch maken en ook dat was voor ons een uitstekende beslissing.
  De trapondersteuning is dat extra duwtje in de rug om het fietsen ‘vollebak’ plezant te maken!

  Like

  • resaarcle · april 19, 2016

   Ik wist niet dat dat zo gemakkelijk kon, een (bak)fiets ombouwen tot een elektrische!

   Like

 12. Suzan · april 21, 2016

  Mijn Blue Label Swing heeft na iets meer dan een jaar 6000km op de teller staan en ik ben er nog steeds héél tevreden mee! Altijd welkom voor een testrit!

  Like

 13. Nicole Orriëns · april 22, 2016

  In eerste instantie dacht ik: ‘Waarom een electrische fiets en niet een gewone.’ Maar 14 kilometer is inderdaad wel pittig, hoewel het wel te doen is.

  Zelf kies ik bewust niet voor een electrische fiets, vanwege de gezondheidsvoordelen die ik dan verlies. Hoewel het me wel heerlijk lijkt fietsen. Alsof je altijd de wind achter hebt stel ik me zo voor.

  Like

 14. Villasappho · april 25, 2016

  Ik ben een fietser in hart en nieren en heb eigenlijk niks met elektrisch omdat ik mijn energie gewoon wil gebruiken. Kijk gewoon goed rond want ik heb al vaker gehoord dan me lief is. Accu’s vervangen is zeer kostbaar en ik zag laatste een elektrische fiets waar veel minder spaken inzaten. Fietsermaker zei dat het in was ik zeg dat die dingen er niet voor niks allemaal in moeten zitten. Als je je fietsje hebt, heb ik nog een leuke blog tag voor je om in te vullen;)
  Je gastblogger heeft gelijk, zo vaak regent het niet.

  Like

 15. LJ · april 28, 2016

  Mijn oma heeft een elektrische fiets. Ik vind het een geweldig gegeven voor mensen die niet meer zo goed ‘kunnen’, of voor langere afstanden (zoals jouw geval dan). Als ‘gewone’ fietser (ikke dan) is het wel totaal niet leuk om voorbijgezoefd te worden terwijl gij daar uw longen uit uw lijf aan het hijgen zijt op die bergop, ik kan er van meespreken 😀

  Like

 16. Pingback: Ik heb mijn gerief! | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s