Langer dan 9 maanden mooi!

image

Daar stond ik. In een winkel vol zwangerschapskleren. En mijn eigen eerste zwangerschap zou pas voor ruim 3 jaar later zijn. Maar mijn 2 boezemvriendinnen hadden een bolle buik en stonden enthousiast te passen en te kiezen en te twijfelen. En iedereen weet dat zoiets wel even kan duren, al zeker als er zwangerschapshormonen mee gemoeid zijn. Dus ging ik ook maar eens even piepen tussen al die kleren. Ik vond een kleedje dat me eigenlijk heel mooi stond. En wat later stond ik mee aan de kassa. Niet zwanger, wel een zwangerschapskleedje rijker.

Toen mijn topvent mij voor mijn 30ste verjaardag – lang lang lang lang geleden – op pad stuurde met de gevleugelde woorden ‘en kom op mijn kosten terug in een compleet nieuwe outfit’, passeerde ik weer langs een zwangerschapswinkel. Toch nog maar eens gaan piepen. En ja, er hing een kleedje met mijn naam op! Nadien heb ik mijn garderobe regelmatig aangevuld met kleding die in alle richtingen mee kan rekken. Dit had 4 fijne neveneffecten:

 • Toen ik aan de beurt was om met een dikke buik rond te waggelen, kon ik me nog steeds grotendeels in mijn eigen kleren steken. En me dus compleet volledig mezelf voelen. Behalve dan in die gigantische broeken 😏.
 • Ik moest niet investeren in een hele nieuwe kleerkast die maar 9 maanden meeging.
 • Ik kon nog steeds kiezen uit een ruim aantal leuke rokjes, jurken en t-shirts uit eigen kast. Terwijl anderen soms een beperkt aantal stuks kopen omdat het toch maar voor 9 maanden is.
 • Na de zwangerschappen kon ik die kleren nog steeds blijven dragen. In tegenstelling tot mijn vriendinnen die hun zwangerschapsoutfits met plezier buitenkieperden omdat ze ze zo beu gedragen waren.

Bij borstvoedingskleren ging ik voor dezelfde strategie: ik bekeek of het iets is wat ik na de kind-en-mama’s-borst-zijn-onafscheidelijk-periode ook nog wil/durf dragen. Goed, ik koop wel eens wat missertjes, maar op het einde van de rit zijn er toch meer kleren die ik post-zwanger blijf dragen dan kleren die zo snel mogelijk doorgegeven moeten worden. Mijn gouden tip voor alle vrouwen die ooit aan gezinsuitbreiding willen doen: consuminder door nu al te shoppen!

Wat natuurlijk niet betekent dat ik niks meer koop. Maar wel dat ik in de voorbije 3,5 jaar slechts een 5-tal kledingstukken heb gekocht en dat er heerlijk vrolijke jurkjes in mijn kast hangen die al 7 jaar meedraaien!

Dit blogbericht schreef ik wel vóór ik naar de uitverkoop van Froy en Dind ging om kleertjes voor de kindjes te zoeken, maar enkel met leuks voor mezelf buitenkwam. Tel er dus nu nog 4 kledingstukken extra bij. Noot aan mezelf: niet meer naar uitverkoop van Froy en Dind gaan. Moeilijk.

22 comments

 1. Nicole Orriëns · mei 6, 2016

  Ideaal om kleding te kopen die passen bij meerdere fases in je leven. En lichaamsvormen ; )

  Like

 2. geertruurzaam · mei 6, 2016

  Oh, ik heb me ook volledig laten gaan op de stockverkoop!
  O.a. zwangerschapskledij, want ik kon de kleding die ik de afgelopen 3 zwangerschappen droeg echt niet meer zien, zo veel als ik ze heb gedragen. Dit gaat mijn laatste zwangerschap zijn, dus het is maar even dat ik ze nog kan dragen, want hopelijk krijg ik daarna weer mijn oude figuur terug en dan wil ik mijn buik niet meer accentueren 😉 Borstvoedingskledij draag ik trouwens wel jaren aan een stuk, maar dat komt omdat ik al 8 jaar ofwel zwanger ben ofwel borstvoeding geef. Of allebei tegelijk!
  Dus: mocht je nog plannen hebben voor gezinsuitbreiding, dan laat je het maar weten, ik heb straks nog wel het een en ander over.

  Like

  • resaarcle · mei 6, 2016

   Leuk dat je toffe outfits hebt gevonden!
   Wij zijn compleet! Volgens mijn vent toch ☺️.

   Like

   • geertruurzaam · mei 6, 2016

    Dat dachten wij ook… maar de buikbaby heeft een sterkere wil dan wij blijkbaar. Dat belooft voor na de geboorte!!!

    Geliked door 1 persoon

 3. Le petit requin · mei 6, 2016

  Haha, die laatste paragraaf! Wel mooi dat je ook wat zwangerschapskledij betreft zo bewust koopt!
  En maar vijf kledingstukken op 3,5 jaar, daar kan ik wel wat van leren. Ok, ik ben veel kilo’s kwijtgeraakt en mijn stijl is wat veranderd, maar toch…

  Like

 4. Villasappho · mei 6, 2016

  Ach je kids zullen niks te kort komen. Dat is gewoon een winkel voor jouw punt.

  Geliked door 1 persoon

 5. MamC · mei 7, 2016

  Er zijn idd hele mooie zwangerschapskleedjes/rokjes die je met of zonder bolle buik kan dragen. Enerzijds jammer dat ik deze stockverkoop van Froy & Dind gemist heb, anderzijds maar best want met al die mooie spulltejes is de verleiding toch héééééééél groot.

  Like

 6. vintageandbeauty · mei 7, 2016

  Wat een super slim plan! De banden in broeken lijken mij stiekem wel fijn voor mijn rug 😛

  Geliked door 1 persoon

 7. fiekefatjerietjes · mei 7, 2016

  Misschien maar best dat ik niks af wist van die stockverkoop!
  Zelf heb ik het grote geluk dat mijn buik beperkt blijft, en ik nu met 6.5 maand nog steeds in enkele van mijn ‘gewone’ rekbare kleedjes pas.
  Verder vind ik het aanbod zwangerschapskledij echt vreselijk: ofwel is het totaal mijn smaak niet, ofwel is het alleen in L of XL beschikbaar. Gelukkig mocht ik al enkele kleedjes lenen van mijn schoonzus, en straks mag ik bij een vriendin ook één en ander ophalen. De dingen die ik zelf al nieuw kocht, kocht ik bewust in BV-uitvoering, zodat ik ze na de bevalling zeker kan blijven dragen.
  In welke winkel vond jij leuke kleren?

  Like

  • resaarcle · mei 7, 2016

   Fragile was mijn place to be. Tof dat je kleren kan lenen! Ik dacht dus ook eventjes om wat zwangerschapskleedjes aan een collega uit te lenen, tot ik voor mijn kleerkast stond en besefte dat ik dat nog allemaal draag.
   En al 6,5 maand, wat gaat het toch snel!

   Geliked door 1 persoon

   • fiekefatjerietjes · mei 7, 2016

    ’t Is erg… De eerste weken denk je: dat dat maar snel gaat, die misselijkheid is er dan snel te veel aan. Maar de laatste weken lijkt alles in zo’n sneltreinvaart te gaan dat ik vaak bewust moet stilstaan bij elk stampje of gevoel. Voor ik het weet is dat mini-mensje geboren!

    Like

 8. Mama van Elli · mei 7, 2016

  Gelukkig heb ik een moeder die enkele zwangerschapdkleedjes had gemaakt, was alleen niet van plan lang borstvoeding te geven ( een “op 3maanden stop ik” plan dat blijft aanhouden :D), dus nu hangen ze in de kast. Dus ja, ook nog wat bijgekocht op de stockverkoop ;-).

  Like

 9. allaboutfairfashion · mei 7, 2016

  Wat grappig, ik twijfelde pas ook, maar deed het niet;-p Misschien toch even terug gaan, haha:-)

  Like

 10. ingeborg · mei 8, 2016

  Allé zeg, al chance dat ik als eerste van ons zwanger was; anders had jij nu geen kleren! xxx

  Like

 11. Pingback: Weetje van de dag en wie heeft er nu eigenlijk gewonnen? | resaarcle
 12. Pingback: Een beter alternatief | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s