Mag mee in de trukendoos!

Haartjes wassen. Bestaat er een kleuter die dat leuk vindt? Onze meid houdt er in elk geval niet van. Ik herinner me van mijn kindertijd veel gegiechel en plezier met lange haren vol schuim die ik in een hanenkam kon boetseren, maar dat heeft bij deze generatie blijkbaar toch ietsje minder succes. Elke nieuwe truk om zonder huilbui door dat wasmomentje te raken is dus welkom. ‘Kijk, trol – ja, we noemen haar trol. En mutsenbiebel en smurfenkop. Ze reageert eigenlijk op elke mogelijke aanspreking – Kijk, trol, we hebben nieuwe shampoo. Hele gekke! Niet in een fles, maar in een rondje. Met een gat erin!’ Ze is meteen enthousiast! Voor de grote mensen in huis hebben we al een tijdje droge (of vaste of harde) shampoo in huis, maar deze vermeldt dat het specifiek voor kinderen is. Voor mij een raadsel waarom kinderhaar andere shampoo nodig heeft.

Ze wil er graag eerst haar benen en armen mee wassen voor we aan de haren beginnen. Geen probleem, zeep is zeep, denk ik dan. Dan zijn de haren aan de beurt. Zonder gemiep, zonder gezeur. Ik wrijf eens goed met de droge shampoobar over haar natte haren en het schuimt snel genoeg, maar zeker ook niet overdreven. En het ruikt heerlijk naar lavendel. Al van toen de verpakking openging, vulde de badkamer zich met die heerlijke geur. De verpakking vind ik dan weer een minpuntje. Er zit plastic rond, dat hoeft niet voor mij. Ik heb dan liever zero waste. Wel weer een pluspunt: Je zit niet met een vervelend glibberig stuk zeep te knoeien want door dat gat heb je een goede grip en de ronde zelf is ook golvend dus als ie in de badkuip verdwijnt heb je hem zo weer te pakken.

Het ingrediëntenlijstje dan. Had ik toch maar Latijnse gekozen in het middelbaar! Dat lijstje vermeldt een bio cosmetica charter, ecocert label en garandeert dat de shampoo sulfatenvrij is. Verder zie ik in het lijstje niks staan dat aan parabenen of andere rommel doet denken. Gelukkig kreeg ik wel Frans en Engels op school: 21% werd gewonnen uit biological farming, 100% of the ingrediënts are from natural origin, made in France, sans conservateur, sans silicone. Klinkt allemaal goed.

Een dikke 9 toch. Eén puntje kwijtgespeeld door die verpakking. Verder dik dik dik tevreden!

Dit product werd me toegestuurd door SeBio in ruil voor een eerlijke review.

30 comments

  1. Lottesanekdotes · mei 10, 2016

    Het lijkt me inderdaad wel handig, maar brrrrr, lavendelgeur… Daar gruwel ik van 🙂

    Like

  2. Heidi · mei 10, 2016

    Haha, die koosnamen, heerlijk! Ik gebruik ook al enkele jaren vaste shampoo (zonder verpakking 🙂 ), ik kreeg jeuk van alles wat zo heerlijk ruikt en uit mooie flesjes komt.

    Like

  3. geertruurzaam · mei 10, 2016

    Ik was de haren van mijn kinderen nooit, dus hier geen harenwasdrama’s gelukkig!

    Like

  4. LJ · mei 10, 2016

    Ik zei net nog dat ik hier keiveel bijleer. Ben al een tijdje aan het denken om mijn trouwe Nivea te laten voor wat-ie is en over te stappen op shampoo die beter is voor het milieu én mijn haar. En lavendel mmmm… Ook goed voor volwassenen, toch? 0:-)

    Like

  5. Billy · mei 10, 2016

    de kinderen houden meestal niet van haar wassen omdat shampoo vaak prikt in de ogen.
    Het is me niet duidelijk met dit logje of dit met deze shampoo al dan niet het geval is ook?

    Like

    • resaarcle · mei 11, 2016

      Ik hou zelf ook niet van prikoogjes, dus ik moet je teleurstellen: ik heb zoals altijd heel goed mijn best gedaan om geen zeep in haar oogjes te krijgen 😄.

      Geliked door 1 persoon

  6. Saar · mei 10, 2016

    Goed product dus!

    Like

  7. gelukkignatuurlijk · mei 10, 2016

    Deze shampoo-zeep ga ik zeker eens uitproberen. Wij hebben nog steeds geen ‘goede’ shampoo gevonden dus het is het proberen zeker waard!

    Like

  8. MamC · mei 10, 2016

    Het lijkt wel donutshampoo! Lavendelgeur zou luisjes op afstand houden ook. 2 vliegen in één klap!

    Like

  9. Kelly · mei 10, 2016

    Ik ben wel benieuwd welke vaste shampoo jullie gebruiken! Ik ben na 2,5 jaar no poo terug naar shampoo, want mijn haar was ZO kapot. Ik heb ook geprobeerd het met vaste shampoo te wassen, maar daar werd het zo droog van (maar wel ook snel opnieuw vettig…), en na verloop van tijd dus ook meer en meer kapot, zo jammer. Voorlopig ben ik het even beu om te testen en probeer ik mijn haar gewoon weer gezond te krijgen, maar als ik weer wat moed heb, wil ik shampoo-alternatieven wel weer een kans geven 🙂

    Like

    • resaarcle · mei 11, 2016

      Aiai, Lush bars to the rescue dan! Allemaal natuurlijk spul. Ik wissel tussen de blauwe en de groene (met brandnetel), die zijn unisexgeurig. Maar de gele moet je niet nemen, die stinkt een beetje

      Like

  10. Jess · mei 10, 2016

    Wij gebruiken lush bars, tegen het einde toe altijd een prakje. Ik ben wel benieuwd hoe jullie trol er zal uitzien naar het einde toe. Wel een heel leuk idee!

    Like

    • resaarcle · mei 11, 2016

      Hiphip voor Lush bars! Ook grote fan! Ik vermoed dat deze een prakje met een gaatje in zal worden 😏.

      Like

  11. Ineke · mei 13, 2016

    Oh die lijkt mij leuk! Alleen de geur lavendel ben ik niet zo voor :).
    Hier zijn we fan van inecto.

    Like

  12. Inge · mei 13, 2016

    Wat een leuk product zo te zien… Als de gewone shampoo op is, moet ik het misschien maar eens proberen!

    Geliked door 1 persoon

  13. mamaloes · mei 26, 2016

    Interessant! Hier is de bus shampoo altijd wonderbaarlijk snel leeg… Mmm, toch eens jouw truck uitproberen :o)

    Geliked door 1 persoon

    • mamaloes · mei 26, 2016

      truc dus :o) Ingrediënten en het geurtje trekken me nog verder over de streep! Goeie keuze gemaakt uit hun assortiment, zo blijkt! Thanks voor de tip!

      Like

  14. Pingback: Wedden dat? | resaarcle
  15. Pingback: Ons gezin van staal | resaarcle
  16. Pingback: Op de schaal gelegd | resaarcle
  17. Pingback: Badkamergeheimen – HaVeN
  18. Viviane Van der Maeren · april 29, 2017

    babyshampoo is eigenlijk niet zo goed voor volwassenen omdat die naar het haar toe een beetje agressiever is. Klinkt misschien vreemd, maar is wel zo. Dat komt omdat de Ph-waarde van babyshampoo veel dichter ligt bij de Ph-waarde van traanvocht, wat ervoor zorgt dat de shampoo niet prikt aan de oogjes. Gewone “grotemensenshampoo” ligt veel dichter bij de Ph-waarde van onze huid waardoor die zachter is voor je haar, maar dus wel prikt in je ogen. 🙂

    Like

Plaats een reactie