Awoert!

image

Neeneenee, ik ben er niet blij mee. Helemaal niet blij. Wij zijn al jaren klant bij Lampiris voor gas want ik vind het belangrijk om waar mogelijk met groene spelers in zee te gaan, maar ze zijn daar bij L helemaal het noorden kwijt. Van de koers afgeweken, een vijs kwijt.

Ik kreeg een vriendelijke mail van mijn gasleverancier. Dat ze waren overgenomen door Total, maar dat ze nog steeds all the way de groene kaart trekken. Ik vond dat wat gek klinken. Want als ik aan Total denk, gaan er alarmbelletjes in mijn hoofd af over boringen in Alaska en dat accordeert niet echt met het groene gedachtegoed. Het lijkt eerder opvallend op greenwashing. Flinterdun laagje groen spuiten over de gigantische lelijke ondergrond zodat die niet meer opvalt. Greenpeace denkt er ook zo over. Het is nog tot september wachten tot Greenpeace een nieuwe ranking opmaakt voor groene energie. Voor elektriciteit is ons groene broodje gelukkig gebakken bij Ecopower, maar spijtig genoeg leveren zij geen gas, dus daarvoor moeten we ergens anders aankloppen. Ik overweeg nu om naar Ebem over te schakelen. Of misschien Poweo of Mega. Help, wie is er nog te vertrouwen!?

 

6 comments

 1. Melissa · juni 24, 2016

  Klinkt inderdaad als ’n mooi staaltje greenwashing! Als je ’n deftige gasleverancier vind mag je dat zeker laten weten dan schakel ik mee over!

  Geliked door 1 persoon

 2. Billy · juni 24, 2016

  is er wel één te vertrouwen? Het zijn per slot van rekening allemaal multinationals die uit zijn op winst…

  Like

  • resaarcle · juni 24, 2016

   Ze gaan het inderdaad niet voor ons schoon ogen doen. Maar bij Ecopower heb ik wel een goed groen gevoel.

   Like

 3. Kelly · juni 24, 2016

  Wij dachten al langer om over te schakelen omdat we niet zo tevreden zijn van de service. Het Total-nieuws is een extra reden… Ecopower stond al hoog op het lijstje, en nu is het zeker. Zodra we verhuizen (want geen zin om voor het halve jaar dat we nu nog in een appartement wonen over te schakelen), gaan we voor Ecopower! En we hebben enkel elektriciteit nodig, dubbele hoera!

  Like

 4. Pingback: Een kleine stap voor de mens… | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s