Ons gezin van staal

image

Wij hebben een meisje in een stoere versie. Gevallen? 3 seconden miepen en dan verder doen waarmee ze bezig was, gekleed in een stoere jeans en een leuk t-shirt dat zo aan haar broer doorgegeven kan worden. Ze neemt ook stoer roestvrij stalen eetgerei mee naar school: een brooddoos, een fruitdoosje en een waterdrinkbus. En sinds kort is er nu ook een roestvrij stalen papflesje in huis. Want onze kleuter is wel een zacht eitje dat ’s avonds voor het slapen gaan nog wat melk wil tutteren. Dat dan weer wel. Mijn schattige stoere meid.

Ik ben zelf ook best blij met die stalen papfles want ik ben helemaal niet meer gelukkig met ons BPA-vrij plastieken model sinds ik gelezen heb dat de vervanger van die BPA, nl BPS, stiekem ook geen lieverdje blijkt te zijn als het op hormoonverstoorderij aankomt. Daarom was ik al even op zoek naar een alternatief. Glas vond mijn vent geen optie. En dat begrijp ik nu want die dingen gaan al eens gemakkelijk tegen de grond, zeker bij onze kleine freggel van een jaar en een beetje.

Waar ik op voorhand wel helemaal niet aan gedacht had: zo’n ding mag niet in de microgolfoven. Maar aangezien wij luie ouders zijn met gemakkelijke kinders hoeft de pap hier nooit opgewarmd te worden. Meevallertje. Wie de flesjes graag wil ontsmetten, kan dat natuurlijk ook op de good old fashion manier doen: de kookpot in! Waar ik ook helemaal niet aan gedacht had: als er heel warm spul in zit, is de fles zelf ook heel warm. Maar dat heb ik dan in mijn hoofd meteen kunnen omdraaien naar een voordeel: zo geef je nooit te warme pap aan je uk! Wat wel weer minder handig is: het maatsysteem. Er staan wel streepjes aan de buitenkant, maar je moet dan toch even tellen tot hoeveel streepjes je wil vullen om dan aan de binnenkant opnieuw te tellen bij het vullen. De speen zelf heeft geen cijfertje, maar ons manneke tuttert zonder probleem alle pap binnen. Ik kan niet zien hoeveel hij gedronken heeft, zonder het flesje te openen. Maar dat kon ik bij borstvoeding natuurlijk ook niet zien én dat maakt me ook niet veel uit: kindje weet zelf toch het best of kindje al dan niet zijn dorst gelest heeft. Nu het warmer begint te worden, zal de papfles mee op stap mogen als waterflesje voor de kleinste, want het dopje werkt ook prima als bekertje.

Dus. De pro’s: vrolijk ding met al die bollen, kan meegroeien tot drinkbusje, geen overbezorgde moederangst van mijn kant meer nodig over hormoonverstorende stoffen die in de pap/water van onze kinders lekt, is opgewassen tegen kleintjes die al eens graag met iets smijten. Contra’s: je kan er niet doorkijken. Maar dat kleine ongemak voor mij neem ik er graag bij (vooral dankzij pro puntje 3)!

Die stalen papfles staat trouwens mooi in het gezinsrijtje van dorstlessers. Mijn beest heeft een overdreven grote stoere RVS drinkbus van 1,5 liter om stoerebinkendorst mee te lessen, ik een kleintje van 500ml dat ondertussen zowat met mij versmolten is want ze gaat overal mee naartoe, onze meid die mini drinkbus van 350ml met een makkelijke drinktuit. En ons freggeltje nu dus ook zo’n papfles van roestvrij staal. Goed op weg om net zo’n bink te worden als zijn papa.

De roestvrij stalen fles kreeg ik van Sebio in ruil voor een review. Ik mocht helemaal compleet mijn eigen mening geven, no strings attached. Fijn. Ik testte ook al dit en dat!

19 comments

  1. LJ · juni 29, 2016

    Ik heb ook al zoveel over plastic gelezen dat mijn oren ervan tuiten. Voor mijn maaltijden (ontbijt, lunch, tussendoortje) heb ik goed afsluitbare kommetjes nodig en die ben ik helaas nog niet tegengekomen zonder plastic deksel. Ik gebruik als drinkflesjes nog altijd die van Tupperware omdat ik niet graag dingen wegdoe die nog perfect bruikbaar zijn… Helaas heeft Tupperware de naam NIET te verslijten dus ik zal toch ooit de knoop moeten doorhakken :p

    Like

  2. Jess · juli 1, 2016

    Wij gebruiken voornamelijk glazen flessen van Avent. Ik durf precies niet veranderen van speen/fles omdat ik bang ben dat ze dan een fles zou weigeren, wat met borstvoeding al niet evident was om ‘aan te leren’. De glazen flessen met siliconen hoes van life factory zou ik ook eens willen testen, zo leuk en handig. Ik zou het wel ‘vervelend’ vinden om geen aanduiding te hebben, de andere contra’s zijn verwaarloosbaar ;-).

    Like

    • resaarcle · juli 1, 2016

      Ik wist niet eens dat Avent glazen flesjes had!! Die Life Factory flesjes vind ik ook superleuk, maar tja, koppige vent in huis. De flesweigerangst begrijp ik volkomen 😄.

      Like

  3. mamaloes · juli 7, 2016

    De papflesjes heb ik bij de laatste 2 kabouters mogen skippen! Heerlijk, zo 2 BV’kes ;o) Vers van de tap! ;o) Zij dronken eigenlijk als ‘baby’ meteen van het glas water van mij in de warme zomermaanden (toen waren ze al wel bijna 2 jaar). De oudste 2 hebben idd als onwetenden alleen maar aventflessen gekregen… Had ik toen geweten dat er stalen flesjes waren, was ik zeker ook gezwicht :o) Zo stoer!

    Geliked door 1 persoon

  4. Le petit requin · juli 11, 2016

    Super, weer heel inspirerend! Zelf heb ik drie soorten drinkbussen: een glazen voor thuis, een BPA-vrije plastieken voor onderweg (al heb ik geen idee of er BPS inzit…) en een metalen voor tijdens het wandelen. Enige nadeel aan die laatste vind ik dat het water soms precies een beetje metalig smaakt, vandaar ook dat ik die niet ook voor mijn dagdagelijkse verplaatsingen gebruik. Misschien toch nog eens opnieuw overwegen als die plastieken kapot gaat (al duurt dat hopelijk nog wel eventjes 🙂

    Like

    • resaarcle · juli 11, 2016

      Ivm die BPS: ik vermoed dat de kans wel groot is dat het er in zit. Gek dat je bij je RVS fles een metaalsmaakje hebt… Welk merk gebruik je? De mijne van Klean Kanteen geeft niks smaak mee (een piepklein beetje helemaal in het begin, maar dat was snel weg).

      Like

      • Le petit requin · juli 13, 2016

        Wij hebben er van Sigg, die we dus vooral bij het wandelen gebruiken.

        En ik heb net mijn plastieken eens opgezocht (eentje van CamelBak) en ahoi, geen BPA én geen BPS!

        Like

      • resaarcle · juli 13, 2016

        Hoera!

        Geliked door 1 persoon

  5. Tijd voor iets anders · augustus 4, 2016

    Hier hebben we zowel flessen van Sigg als van Tupperware. Ook ik vind dat die van Sigg een metalig smaakje hebben, vandaar dat ik een tijd geleden Tupperware-flessen kocht. Niet mijn beste zet, besef ik nu. Maar aangezien ik van het principe ben om eerst op te gebruiken alvorens weg te gooien, zullen ze nog een tijd gebruikt worden vrees ik. De jongste kreeg trouwens een fles van Tupperware mee naar huis na de water-week op school. Ze leerden er over kraantjeswater en ook een klein beetje over verborgen reclame 😉

    Like

  6. Pingback: Op de schaal gelegd | resaarcle
  7. Pingback: De familie Collegien en de giveaway voor snellerds | resaarcle
  8. Pingback: Ijsjes ijsjes ijsjes! | resaarcle
  9. Pingback: Daar gaat ie… | resaarcle
  10. Pingback: Tijd voor een dutje | resaarcle

Plaats een reactie