Easy peasy upcycle lekkers

image

Ik eet heel erg graag bananen. Liefst dagelijks. Maar soms ben ik iets te enthousiast in de winkel en koop ik er te veel, waardoor er al eens een paar te rijp naar mijn smaak worden. Waar er dan vroeger met lange tanden platte onsmakelijke banaan gegeten moest worden – want weggooien ging me dan weer wat te ver – klinkt er sinds kort een innerlijk juichje als ik die donkere schil zie in de fruitschaal. Overrijpe banaan, havermout, beetje kaneel. Prakken, rondjes maken, plat duwen en op bakplaat leggen, facultatief stukje chocola erin duwen en kwartiertje in een oven van 180 graden. Bananenhavermoutkoekjes! Voor een bakkluns als ik is zo’n receptje een geschenk uit de hemel! Zelfs een kleuter kan het. Onze huiskleuter mocht dan ook het grootste stuk van het werk op zich nemen.

Ik zag het op een andere blog en ik ben helemaal vergeten waar dus ik kan er niet naar linken, maar toen ik het las, wist ik meteen dat Mormel en ik dit voor de juffen en de poetsvrouw van de kleuterschool zouden maken als afscheidcadeau. Want hoe lief we het ook bedoelen, die juffen en meesters moeten ongetwijfeld al stapels mokken met ‘beste juf/meester van de hele wereld’ of iets gelijkaardigs in de kast hebben staan. We gingen dus voor iets zelfgemaakt eetbaars. Dat eetbaars moest dan ook ingepakt worden en dan kwam het kleurrijke zijdepapier dat ik van gekregen bloemen en cadeaus bijhou toch weer van pas. En de cadeaukaartjes en het lijntjespapier en stickers en zakjes die ik uit Flows haalde voor ooit-wie-weet-komt-het-nog-wel-eens-van-pas. Weer iets dat niet verhuisd moet worden, hoezee!

En nu we officieel in vakantiemodus beland zijn, ga ik hier bloggewijs ook wat pauze inlassen: 1 bericht per week in plaats van 2 tijdens de vakantiemaanden. Want in plaats van al die blogs schrijven en lezen, wens ik ons allen toe dat we vaak met een boekje of met fijn gezelschap op een terrasje in de zon mogen zitten!

Wat zijn jouw vakantieplannen?

16 comments

 1. Samaja · juli 1, 2016

  Wat een leuke cadeautjes! Wij gaan deze zomer vooral banken afgaan om de lening voor het huis te onderhandelen en de verhuis zelf voorbereiden. We gaan dus zeker ons werk hebben. Maar we gaan in augustus naar Ijsland en tussendoor zijn er festivals, terrasjes en hopelijk ook wat zon ;-). Geniet van je vakantie!

  Like

 2. Nicole Orriëns · juli 1, 2016

  Ik heb niet echt concrete plannen. Lekker lezen!

  Like

 3. Billy · juli 1, 2016

  goed gedaan, die geschenkjes!
  Het grootste plan van mijn vakantie is het huwelijk van mijn petekind in Barcelona bijwonen.
  En ik hoop dat het weertje ook meewerkt, zodat we weer heel wat fietstochtjes kunnen maken met onze vrienden…

  Like

 4. Galina · juli 4, 2016

  Wat een onwijs lieve cadeautjes zeg! En inderdaad, beter iets eetbaars i.p.v. mok nummero 12 😉 geniet lekker van je vakantieperiode, hoop dat het zonnetje zich nog laat zien deze zomer (en dan bedoel ik langer dan een half uur 😂)

  Geliked door 1 persoon

 5. daisydingen · juli 4, 2016

  Wat ziet dat er superleuk uit! Ga de koekjes ook snel eens proberen hier! Wij huren dit jaar een huisje in friesland met de hele familie van mijn kant… is nu het derde (en laatste) jaar voorlopig, dus wel zin in… Hopen op goed weer! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Ilse Verhoeven · juli 5, 2016

  Yummy zeg, klinkt héérlijk!

  Vooral genieten van elkaar deze zomer, want met papa het voorbije jaar bijna meer in China dan thuis mag dat wel eens.

  Geliked door 1 persoon

  • resaarcle · juli 5, 2016

   ‘Gezellig samen’ bovenaan zetten op het to do lijstje van de vakantieplanning is een topplan!

   Like

 7. LJ · juli 5, 2016

  Ik durf wedden dat ze er superblij mee waren! Ik verteer niet zo goed ‘rauwe’ bananen maar tot voor kort kocht ik er altijd voor het lief en het gebeurde al eens dat er overrijpe bij waren en inderdaad… weggooien krijg ik niet over mijn hart dus maakte ik er al koekjes, cakes en pannenkoekjes mee. Mmmmmmmmmm!

  Like

  • resaarcle · juli 5, 2016

   Ze waren er inderdaad heel blij mee! Cake en pannenkoekjes, daar had ik nog niet aan gedacht. Hoera, bananenverwerkmogelijkheden te over!

   Geliked door 1 persoon

 8. Trage Gazelle · juli 5, 2016

  super zeg. dat receptje zie ik – helemaal geen keukenprinses – zelfs zitten :-D!
  Geniet van de vakantie!!

  Like

  • resaarcle · juli 5, 2016

   Ik had als niet-keukenprinses helemaal hetzelfde gevoel! Easybakliefde op het eerste gezicht!

   Like

 9. mamaloes · juli 7, 2016

  Keileuk idee :o) Die bananentip neem ik zeker mee als collega-mede-bakkluns ;o)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s