Verhuisd!

image

Jihaaaaaaaaaaa! We zijn verhuisd! Jippieieieieieie!

Het heeft zo’n 5 jaar langer geduurd dan ik dacht om het stekje te vinden en verbouwen waar we tot ons 103 willen blijven wonen. De plek waar we rustig kunnen genieten na een harde werkendag, boek op schoot, glas wijn/whisky/porto in de hand, muziekje op de achtergrond. Kokkerellen in onze nieuwe keuken. Waar we in de tuin gaan ravotten met onze kinders (en wie weet ooit kleinkinders), waar we groene vingers gaan kweken in onze moestuin to be, BBQ’en met vrienden, eitjes gaan rapen bij de kippen die nog moeten komen.

De verhuis heeft ook gezorgd voor een bescheiden opruimactie. Er zijn zo’n 120 dvd’s naar de rommelmarktdoos verhuisd (veel daarvan waren oorspronkelijk ook rommelmarktvondsten, dus ze keren terug naar gekend terrein). De boekenkast werd eens kritisch bekeken- wat niet makkelijk was voor 2 germanisten die oorspronkelijk allebei weigerden om hun kopie van hetzelfde boek weg te doen bij het eerste samenwonen. We dronken zo veel mogelijk flessen leeg om onze verhuishelpers te ontzien. Ik liep een 3-tal keer beladen heen weer tussen huis en klerencontainer voor goede doelen. De  (bier)glazen die niet bij elkaar pasten kregen een ticketje enkel naar de kringloop, samen met plastieken bewaardoosjes. De oude doorgezeten zetel en de mooie rode stoelen die we ooit op straat vonden en waarvan we er een paar herstelden en herknutselden, gingen afgeleefd naar het stort. Een hoop babyspul werd bij Moeders voor Moeders afgezet. Er werd waardig afscheid genomen van kapotte schoenen die te lang in de kast waren blijven slingeren.

En toch. Nog. Zo. Veel. Spullen. Verhuisd. Misschien toch eens zo’n boek over minimalisme halen bij de bib. En nog eens kijken naar The Story of Stuff.

(En het was mooi verhuisweer! Beetje warm wel. Geen file gehad. Bedankt voor het duimen!)

14 comments

 1. Galina · september 2, 2016

  Dit is zooo herkenbaar. Wij zijn donderdag verhuisd. Omdat ik al flink heb geminimaliseerd meende ik dat we niet zo veel spullen hadden, maar viel dat ff tegen haha. Uiteindelijk nog 7 boodschappentassen naar de kringloop gebracht en toch ook wel redelijk wat naar het stort gebracht.

  In ieder geval heel veel plezier in jullie nieuwe huis! Hoop dat jullie er veel mooie herinneringen maken en memorabele avonturen beleven.

  Like

 2. YeRaSi · september 3, 2016

  Wauw!! Wat een werk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Kelly · september 3, 2016

  Jihaaaa, inderdaad! 5 jaar langer dan gepland, pfoe, dan mogen wij nog niet klagen 🙂 Maar we kijken er wel al heel hard naar uit.

  De laatste 4 keer dat we verhuisd zijn, gebeurde het altijd op een dag tijd. Met een beetje hulp weliswaar, maar toch. Inpakken gebeurde telkens maximum een week op voorhand, uitpakken de verhuisdag zelf en nog de dag nadien. Hopelijk lukt het de volgende keer opnieuw zo snel. Ik denk dat er sinds de laatste verhuis alleszins niet veel extra spullen zijn bij gekomen. Alleen het uitpakken zal wat langer duren, want voor mijn knutselgerief zal ik de eerste maanden bijvoorbeeld al geen andere opbergruimte dan dozen hebben 🙂

  Like

  • resaarcle · september 3, 2016

   Na 4 keer verhuizen ben je een professional natuurlijk! 😉 Dat knutselgerief, dat is nogal een hoop, he. En wauauw, inpakken op een week! Bij mij is dat een werk van maanden. Wat ook wel z’n voordelen heeft, want zo kon er bij elk werfbezoek al een doosje mee. En wie weet zijn er nu wel dozen die integraal ingepakt blijven staan en waarvan dan binnen een jaartje blijkt dat het spullen zijn die we stiekem niet nodig hebben en die dus weg kunnen! Een mens mag hopen, he.

   Like

 4. MamC · september 4, 2016

  Veel geluk in jullie nieuwe huis de komende -tig jaren!

  Geliked door 1 persoon

 5. Menck · september 4, 2016

  Pas als je verhuist, weet je hoeveel je in de loop der jaren bijeengegaard hebt. Altijd veel te veel, zo blijkt.
  En dan nu maar snel van huis naar thuis. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 6. Miss · september 5, 2016

  Oooh wat een werk, veel succes! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. daisydingen · september 5, 2016

  Hahaha je hebt altijd meer dan je denkt he? Probleem ken ik ook…. Ik wil ook graag verhuizen, wij wonen nu best klein…. Mijn droom… ongeveer gelijk met hoe jij het beschrijft 😉

  Geliked door 1 persoon

 8. @matroosbeek · september 9, 2016

  Een prachtig moment. Een nieuwe start. Veel geluk in het nieuwe nest!

  Like

 9. Pingback: Minimalisme in mijn hoofd | resaarcle
 10. Pingback: Da’s netjes | resaarcle
 11. Pingback: Straatvink je mee? | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s