Weetje van de dag en wie heeft er nu eigenlijk gewonnen?

image

De voorbije maanden vond je me vaker in een-doe-het-zelf-zaak dan in een klerenwinkel. Daar zijn 2 hele goede redenen voor:

1. Kleren genoeg in mijn kast.

2. Pogingen om zelf de handen uit de mouwen te steken in onze bouw en alzo een centje uit te sparen om dan later toch weer wat vaker in een klerenwinkel te gaan snuffelen 😉.

Meestal word ik in zo’n geval door mijn vent om materiaal gestuurd en weet ik zelf eigenlijk amper wat ik precies kom halen, laat staan waar ik het daar dan moet vinden. Als de behulpzame verkoper mij dan vragen stelt zodat hij/zij mij met het juiste spul weer naar huis kan sturen, sta ik helemaal met mijn mond vol tanden. Een soort van onwetende loopjongen ben ik eigenlijk (en poetsvrouw want zelf mee in je bouw helpen komt voor een klunsje als ik vooral neer op stof, stof en nog eens stof keren).

Maar één keertje, één enkel keertje wist ik toch eens een verkoper te verrassen met iets bouwachtigs dat ik wél kende en hij niet. Ik, nu ja, mijn vent, had namelijk een slijpschijf nodig die door Fermacell kan. En dat kende de verkoper dus niet. Fermacellplaten worden – net als gyproc – gemaakt van gips en papier, maar al het materiaal wordt uit bouwafval gerecycleerd, vermengd met enkel water en dan samengeperst tot een stevig ding dat je als afwerkingsplaat tegen de muur of het plafond kan bevestigen. Sterk spul waar je ook zonder probleem een kast aan kan hangen. Na herhaaldelijk geplamuur en geschuur en een paar laagjes verf lijkt het net een gewone muur als een ander. Maar dan zonder toxische lijm.

Zo. Weetje van de dag. Fermacell.

En wie heeft er nu eigenlijk die giveaway gewonnen? Sabrina! Hoera!

7 comments

 1. Ineke · september 27, 2016

  Ik moet ook elke keer zelf naar de doe het zelf zaken en moet ook altijd vragen.. Die icoontjes boven de gangen, geen idee waarom die er zijn!!

  Like

  • resaarcle · september 28, 2016

   Ah, blij dat ik niet de enige kluns ben! Icoontjes? Die heeft de mijne niet eens!

   Like

   • Ineke · september 29, 2016

    Haha ja hier wel, maar niet dat ik er iets mee ben 🙂

    Like

 2. gerhildemaakt · september 29, 2016

  Ik herken me in je verhaal, al gaat mijn vriend het meestal gewoon zelf halen. Dat we een doe-het-zelfzaak achter de hoek hebben die ook op zondag open is, helpt natuurlijk 🙂
  Fermacell kende ik nog niet eigenlijk, hier is het allemaal gyproc geworden … Jammer dat ik het net te laat leer kennen dan, al is het misschien ook wat moeilijker verkrijgbaar dan gyproc? Ik mag van mijn vriend gerust ‘de groene’ uithangen, maar niet te vaak de moeilijkste weg kiezen …

  Like

  • resaarcle · september 29, 2016

   Ik mag van mijn vent altijd de moeilijke uithangen 😄, tenzij het 3x zo duur wordt. Fermacell vind je volgens mij inderdaad niet meteen in doe-het-zelf-zaken. Wij hebben dat bij Ecomat gehaald (gespecialiseerd in ecologisch bouwmateriaal), ze hebben een filiaal in Sint-Antonius en Gent. In Lier is er een soort Groene Gamma, ontdekte ik onlangs!

   Like

 3. Sabrina · september 30, 2016

  Dat van die verbouwingen, dat lees ik maar eigenlijk beginnen er dan in mijn hoofd vogeltjes te fluiten enzo. Om maar te zeggen dat ik daar TO-TAAL niet mee mee ben 🙂 Veel doe-het-zelf goeie moed nog in elk geval!

  Keileuk om sloffen te shoppen met korting trouwens, ik wacht intussen al vol spanning op mijn pakje!

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Spring eens binnen! | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s