Ik doe meeeeeeeee!

 

image

Sinds ik zelf blog, ga ik dagelijks ook eens piepen op een hele hoop andere blogs. Het werkt wat verslavend, maar het heeft bij mij ook een beetje een Pinterestkantje: ik zie een hoop leuke ideeën waarbij ik denk ‘Tof, ga ik ook doen!’.

Om het dan op mijn to do lijstje te zetten en het weer te vergeten… Maar vandaag ga ik verandering brengen in die slechte gewoonte, ik ga er gewoon meteen invliegen als ik iets inspirerends zie. Daarom dus deze aankondiging: ik ga net zoals Sandra en Hermien meedoen aan de Buy Nothing New Month in oktober.

Ik heb sowieso al het gevoel dat ik niet zo vaak iets koop, maar dat kan natuurlijk een compleet fout idee zijn. Dus ga ik er in oktober eens wat extra aandacht aan besteden. De spelregels zeggen dat voeding en verzorgingsproducten niet meetellen, maar verder wil ik dus proberen niks nieuws te kopen. Tweedehands mag wel. Oef. Lenen mag ook. Meevallertje.

Cadeaus voor anderen blijken volgens de ervaringsdeskundigen wel moeilijk te zijn. Maar tijdens ons huisfeest werd het tegendeel bewezen: zo waren we – naast de toffe stempel met ons nieuwe adres, de plantjes, de druivenstok, de appelboom, de paprikaplantjes, de lekkere snoeperij, vrolijke ontbijtkommetjes, de bamboekommetjes, de mandjes gevuld met o.a. pasta’s en bijpassende pesto, upcycle vaasjes en bijlegcentjes voor hoognodige verbouwspulletjes – ook heel erg blij met de tweedehandskleertjes en tweedehandsspeeltjes voor de kinders. En een geweldig presentje was toch zeker ook de zelfgemaakte overheerlijke pot hummus, frambozenconfituur, appelmoes van appels uit eigen tuin en ingemaakte rode kool. ‘Zo hoef je de eerste week niet te vaak in potten te roeren.’ Hoe lief is dat! Ik weet dus al wat ik ga meenemen als ik in oktober naar een feestje mag!

Misschien ga ik ook gewoon proberen om mezelf en anderen wat meer tijd te geven als cadeau. Jarig of niet. Tijd om te kletsen met mijn grootmoeder van 97. Tijd om mijn dochter een extra lange knuffel te geven bij het slapen gaan. Om met mijn zoontje uit het raam te kijken tot er eindelijk een poes passeert en dan samen enthousiast ‘poe!’ te kraaien. Om met mijn liefde een flesje wijn te drinken en wat te keuvelen. Of om met mijn mama op een terrasje te genieten van de laatste zonnestralen in plaats van te piekeren over vanalles wat ik nog te doen heb. Tijd om zelf wat te ontspannen, dat ook. Een goede challenge (want zoiets is in!) voor november, toch!?

17 comments

 1. Sanne - Het Grote Groene Geluk · september 30, 2016

  Wat leuk dat jij ook meedoet! Ben heel benieuwd hoe het gaat zijn, en ook naar de ervaringen van anderen. Ik heet trouwens wel Sanne en geen Sandra, maar dat vergeef ik je. 😉 Succes met de challenge!

  Like

  • resaarcle · september 30, 2016

   Oei, sorry! Dan heb ik ergens iets fout gelezen. Challenge voor december: ‘beter lezen’! 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Lottesanekdotes · september 30, 2016

  Een mooi plan, ik ben al benieuwd naar de updates. Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

 3. geertruurzaam · september 30, 2016

  Dat klinkt als een mooi voornemen!
  En mocht dat terras toevallig Bar Leon zijn, dan geef je maar een gil. Dikke kans dat ik dan weer eens in de speeltuin zit met de kinderen (hun school ligt aan het plein daar)

  Geliked door 1 persoon

 4. Oudmaarnietversleten · september 30, 2016

  Leuk idee! Dat gaat je vast lukken.

  Geliked door 1 persoon

 5. loesjezaakjes · september 30, 2016

  Leuk idee! Ik had al van het idee gehoord maar ik wist niet dat het momenteel de ronde deed in blogland 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Kim · oktober 2, 2016

  Wat super leuk!! Ik wens je heel veel plezier en ik wacht met smart op je updates.

  Geliked door 1 persoon

 7. Vlijtig Liesje · oktober 2, 2016

  Succes met de challenge. Als ik het zo lees kun je eigenlijk nog best veel kopen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ineke · oktober 3, 2016

  Leuk idee :). Ik ben benieuwd naar jouw cadeautjes die je zal maken in oktober :).

  Geliked door 1 persoon

 9. natuurlijk-rijk · oktober 3, 2016

  Goe plan! We hebben idd vaak al meer dan genoeg!

  Geliked door 1 persoon

 10. tessvd · oktober 8, 2016

  Ik heb buiten voeding, me deze maand enkel laten gaan op de fotografiebeurs in Keulen en keukengerief in de Blokker. Ik had het echt wel nodig. Voor de rest heb ik geen nieuwe kleren en boeken gekocht. Ik begin ook te consuminderen in mijn dagelijkse leven. Inspiratie is er genoeg te vinden op mijn ecologisch en duurzame blog van hoe ik dat met een klein inkomen doe. De URL is: http://www.autisoutside.wordpress.com

  Boeken en DVD’s gebruik ik gewoonlijk eenmalig. Dus niet kopen, maar uitlenen in de bib. En op een appartement met 1 slaapkamer heb ik toch de plaats niet om alles te bewaren.

  Like

  • resaarcle · oktober 9, 2016

   Soms heb je inderdaad bepaalde spullen echt nodig, he. Ik heb dat ook al ondervonden. En ik heb dan ook niet altijd de tijd/energie om naar tweedehands op zoek te gaan. Ach ja, we doen ons best, he!

   Like

 11. Pingback: 2 kleine griezeltjes | resaarcle
 12. Pingback: Hoe Buy Nothing New Month verliep | resaarcle
 13. Pingback: Groen voer voor onze wasmachine | resaarcle
 14. Pingback: Wat onze badkamer mist | resaarcle
 15. Pingback: Ijsjes ijsjes ijsjes! | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s