Hippe groene wensen

img_0973

Eindejaarskaartjes worden hier al een tijdje niet meer geschreven. Niet dat ik niemand iets te wensen heb of dat ik kaartjes niet leuk vind. Integendeel zelfs, ik heb het bijvoorbeeld echt moeten afleren om naar ál mijn vrienden en familie een kaartje te sturen als ik op reis ging. Later sneuvelden de kaartjes voor de feestdagen ook.

Ik vond het nochtans heerlijk om bij de eindejaarsfeesten een lint te hangen, daar elke kaart zorgvuldig op te prikken en pas lang na de feestdagen weg te halen. Want snailmail krijgen en sturen heeft natuurlijk ook wel iets charmants. Een paar kaarten hield ik zelfs bij omdat ik eens kerstboomknutsels met kaartjes gezien had, maar uiteindelijk zijn ze allemaal toch gewoon in de kringwinkel beland. Dubbele kaartjes kunnen nog makkelijk een tweede ronde aan als je de beschreven kant wegknipt. Ik weet het, ik weet het, het gaat vaak ver, dat freaky groen gedoe van mij.

Maar ineens leek het dus wat overbodig, dat kaartje. De wens telde. En dat moest toch ook op een papiervrije manier kunnen.

Een hele tijd heb ik mijn wensen op telepathische wijze verstuurd. Maar écht zeker dat die aankwamen, was ik toch ook nooit. 😏 Dus nu heb ik er iets ‘tastbaarders’ op gevonden. Dochtertje en zoontje knutselen op school/crèche altijd wel iets sfeervols voor de feestdagen, dus in deze moderne tijden goochel ik dan mijn gsm uit mijn tas, fotootje-klik, whatsappwensje eronder en send! Voila, wens verzonden, boompje uitgespaard.

Welke duurzame feestdagentips heb jij voor mij?

12 comments

 1. Sofie · december 23, 2016

  Ik heb ook al nagedacht over een groenere manier voor die wensen. Maar ik ben tegelijk een sucker voor echte post. Ik vind het zelf zo fijn om de brievenbus open te maken en er een echte brief of kaartje in te vinden. En dat gevoel wil ik dan doorgeven.
  Ik heb me voorgenomen om tegen volgend jaar een groenere manier te bedenken 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • resaarcle · december 23, 2016

   Misschien van die kerstkaartjes met bloemenzaadjes in verwerkt zodat je ze achteraf kan planten!?

   Like

   • Sofie · december 23, 2016

    Dat was ik ook aan t denken, die hebben we gebruikt tijdens ons trouwceremonie 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. geertruurzaam · december 23, 2016

  Ik schreef er net vandaag een blogpost over: http://geertruurzaam.be/verantwoorde-kerstkaarten/
  Fijne kerstdagen gewenst voor jullie, en wie weet zien we elkaar eens op het Krugerplein in 2017!

  Geliked door 1 persoon

 3. loesjezaakjes · december 23, 2016

  Ik ben ook zo’n snailmail-freak maar kerstkaartjes stuur ik alleen naar mensen waarvan ik er eentje krijg. Je kan ook kaartjes kopen bij de vogelbescherming. Maar ik denk na om volgend jaar de plantbare kaarten te sturen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een theelepel geluk. · december 23, 2016

  Het gaat allemaal vooral zoveel gemakkelijker online…

  Geliked door 1 persoon

 5. Kelly · december 24, 2016

  Wij schreven voor het eerst kerstkaartjes, omdat mijn vriend dat zo graag wilde. Ik vind het niet zo erg, want hé, het is papier. Dus ‘gunde’ ik hem zijn pleziertje, en genoot ik zelfs mee van het samen schrijven 🙂 Voordien deed ik het niet maar dan eerder omdat ik de mensen liever in real life mijn beste wensen meedeel dan om grote groene zorgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Claire · december 25, 2016

  Haha wat lief van je kinderen! Ik maak mijn eigen kerstkaarten. Op deze manier maak ik voor iedereen een persoonlijk kaartje en stuur ik alleen naar mensen waar ik het meest close naar ben. Je gaat niet voor 30 man kerstkaarten maken haha.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tante Fee · december 26, 2016

  Telepathisch je wensen overbrengen vind ik anders wel een strak plan 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Mama's Jungle · december 29, 2016

  haha ik heb ze dit jaar ook telepatisch verstuurd. Heb je ze ontvangen? 😉

  Like

 9. Hilde · januari 2, 2017

  Het kaartjes sturen zal ik nog niet zo gauw verleren, ik vind dat nog steeds iets persoonlijker met name. Ieder haar ding, natuur-lijk ;-). Qua duurzaamheid gebruik ik al meer dan 10 jaar dezelfde (namaak) kerstboom, idem voor wat de kerstboomversieringen betreft. Af en toe recycleer ik ook wel eens kerstkaarten zoals jij het omschrijft. Veel hangt af van de tijd die er voorhanden is…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s