Nog meer voordelen

IMG_1129

Hoera, de zon scheen weer (even)! Met die elektrische fiets van mij is het dan overheerlijk bollen naar mijn werk. Als ik een paar stagebezoeken moet afleggen, fiets ik al snel 45km bij elkaar op een werkdag en dat voelt als pure ontspanning.

Ik ontdekte naast het vrolijk-voorbijtrappen-van-files-veroorzaakt-door-wegenwerken nog een paar fijne onverwachte voordelen aan al dat gefiets. Zo heb ik gratis en voor niks 2 keer per dag gezellig de tijd om wat bij te kletsen met mezelf, vergaderingen voor te bereiden in mijn hoofd en nieuwe blogartikels te bedenken. Of ik kan plezierige kleine omwegen maken om groenere routes en nieuwe plekken te ontdekken. Er staat op mijn fietsroute bijvoorbeeld een aanlokkelijk pijltje richting een voorlopig voor mij nog onbekend ijssalon. Met de nadruk op voorlopig!

Een ander voordeel vind ik dan weer dat ik in tegenstelling tot mijn reisjes met de bus perfect weet hoe lang ik over mijn woon-werkverkeer doe met die elektrische fiets. Zelfs tegenwind kan me amper vertragen. En ik kan me langs de andere kant ook helemaal niet opjagen: hoe hard ik ook zou trappen, het ding gaat toch niet sneller dan 28,5 km per uur dus het heeft absoluut geen zin om me in het zweet te werken.

Als laatste aangename bijwerking van gefiets wacht er steeds weer een leuke momentje aan het einde van de werkmaand: mijn fietsvergoedingsformulieren invullen en kijken hoeveel ik die maand gewonnen heb! Tsjingtsjing!

Over gewonnen gesproken… je hebt nog maar een paar daagjes om mee te doen met de giveaway! Wie niet waagt, niet wint!

Advertisements

18 comments

 1. Hilde · 6 Days Ago

  Ooh, dat klinkt zo heerlijk! Mobiliteit is nog één van de zwakke punten in ons gezin, met twee werkende mensen in het Brusselse. Ik probeerde al alle vormen van het openbaar vervoer uit, maar vond tot nu niet de goede formule. Misschien is een elektrische fiets wel de oplossing, daar moeten we eens over nadenken… Je enthousiasme werkt alvast aanstekelijk 🙂

  Like

  • resaarcle · 6 Days Ago

   🤗
   Het moet natuurlijk een haalbare afstand zijn, he, en dat is niet voor iedereen zo.

   Like

 2. geertruurzaam · 6 Days Ago

  Hoera voor de elektrische fiets!
  Die van mij begint na 4,5 jaar zeer intensief gebruik serieus mankementen te vertonen… We zijn nu aan het bedeken wat we gaan doen: ofwel deze helemaal laten oplappen, ofwel deze inruilen/ doorverkopen en een nieuwe (elektrische?) kopen. Weet nog niet zo goed wat financieel het beste zal zijn – ervan uitgaande dat de komende jaren ook nog heel wat kindervrachtvervoer zal gaan plaatsvinden.
  Voor nu vind ik vooral de onbetrouwbaarheid een zeer grote rol spelen. Ik ben er echt van afhankelijk, en als de motor weer eens staakt en ik moet met een bak vol kinderen een stuk fietsen… dan word ik daar niet blij van.

  Like

 3. Eilish · 6 Days Ago

  Mijn elektrische fiets (Velo de Ville, een Duits merk) is in bestelling en ik kan eigenlijk niet wachten tot hij er is. Toen ik deze week een factuur van meer dan €1300 te betalen had voor mijn wagen heb ik al lachend tegen de vrouw van de garagist gezegd dat ik meer ga fietsen in de toekomst. Zij zal misschien denken dat het een grapje is, maar ik meende het wel!

  Like

  • resaarcle · 6 Days Ago

   Wat fijn dat je binnenkort vaker op de trappers zal staan! Het werkt wat verslavend. Ik bedacht daarnet met de 2 kinders in de fietskar pas halverwege dat we ook nog een auto hadden waarmee ik die 2 utskes had kunnen vervoeren 😄. En zoooo spannend voor jou om op die fiets te wachten. Ernaar uitkijken is al de helft van het plezier!

   Liked by 1 persoon

 4. Le petit requin · 6 Days Ago

  Fietsen is zo zalig he! Deed mij ook altijd zo’n deugd om na de trein op mijn fiets te stappen naar huis en mijn hoofd helemaal leeg te fietsen 🙂
  En 45km, dat is al niet min he seg met een gewone fiets? Ook al is het dan een elektrische, dat is toch al een mooi getal!

  Like

  • resaarcle · 6 Days Ago

   Vandaag haalde ik zelfs 50km! Dankzij een beetje verdwalen 😏. En je hebt helemaal gelijk: heerlijk om je hoofd leeg te trappen!

   Liked by 1 persoon

 5. Liesbeth · 6 Days Ago

  Mag ik hier even gebruik van maken om tips te vragen: welke elektrische fiets hebben jullie? Welke raden jullie aan te kopen. Ik wil vanaf volgend schooljaar (als beide kinderen naar school gaan en ik niet meer naar de crèche moet) met de fiets gaan werken, maar dat wordt dan best een elektrische fiets, allé, één met trapondersteuning, ik weet alleen niet goed waar te beginnen…

  Like

  • resaarcle · 6 Days Ago

   Ik had ook veel last van keuzestress. Ik fiets rond op een tweedehands Koga. Niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Mijn advies: ga bij een paar fietsenboeren testen en zoek een vriendelijke verkoper die je je favorietje een weekendje meegeeft om écht te testen. Want ik dacht bijvoorbeeld dat ik vooral geen achterwielaandrijving wilde, maar uiteindelijk beviel zo eentje me bij het testen het meest! Bij mij was het ook belangrijk om de batterij er te kunnen afhalen want we hebben geen stopcontact in ons fietsenkot. Maar jij zal weer andere dingen belangrijk vinden!

   Like

 6. fiekefatjerietjes · 6 Days Ago

  Hier wordt een elektrische fiets ook zwaar overwogen. Ik heb al heel wat boekjes gehaald bij de plaatselijke fietsenhandelaar, dus nu even alles uitpluizen. Zo veel keuze! Phew!

  Like

  • resaarcle · 6 Days Ago

   Uittesten is veel beter dan boekjes uitpluizen! Vond ik toch. En leuk dat de Club der Jonge Elektrische Fietsers onder Pensioenleeftijd uitbreidt. 😄

   Liked by 1 persoon

 7. loesjezaakjes · 6 Days Ago

  Motiverend!! Misschien moet ik het ook proberen 🙂 Ik woon wel 25km van mijn werk, dan zou ik er op een uurtje zijn. Nu ben ik even lang onderweg met trein en tram. Maar dan verlies ik wel 2 leesuren per dag.

  Like

  • resaarcle · 6 Days Ago

   Ik moet toegeven dat een paar weken écht slecht weer ook wel deugd doen voor mijn leesminnende ik die dan op de bus springt. 25km enkel met de fiets vind ik wel extreem dapper om dagelijks te doen. Ik vrees ook wel dat dat uurtje niet echt zal kloppen: je rijdt niet constant 25km/u, he. Maar als je stiekem toch sportief bent en tijd hebt: doen!

   Liked by 1 persoon

 8. gewoonelke · 5 Days Ago

  Ik fiets sinds anderhalf jaar naar het werk. Sinds 14 maanden doe ik het elektrisch. Een van mijn beste aankopen ooit. Alleen maar voordelen. Alleen als het gevaarlijk glad is, blijft hij op stal. Dat is nog maar twee keer gebeurd!
  Nog veel fietsplezier.

  Like

  • resaarcle · 5 Days Ago

   Voor mij is het ook een topaankoop geweest! Voor jou ook veel fietsplezier gewenst!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s