Een andere manier van denken

IMG_1188.JPG

Hebbenhebbenhebben. Ik ben nog van die generatie. Ik wil mijn boeken hebben. Ik wil nuttige dingen hebben. Ik wil mijn centjes geven aan een duurzaam huis dat ooit op een dag helemaal van mij en mijn vent zal zijn. Hebbenhebbenhebben. De huidige generatie schijnt er eerder één te zijn van delendelendelen. Veel beter plan. Uiteraard.

En in Nederland heeft die deelgeneratie weer iets slims bedacht: je kan er zonnepanelen huren, zelfs als je geen plaats hebt op je dak of als je dak niet van jou is. Dat klinkt wat gek, maar op één of ander manier ook logisch. Alweer heb ik de mosterd bij een ander gevonden, maar ik was te enthousiast om er niks over te bloggen. Maar ik stuur je dus graag door om er daar alles over te lezen!

Onze noorderburen komen wel vaker met goede ideeën. Zoals dit en dat. Maar ik hoop dat dat plan uit Duitsland ook naar hier komt overwaaien.

Welk topplan-topding-topplek-top… wil jij graag naar ons/jouw land importeren?

11 comments

  1. Matroos Beek · april 18, 2017

    Klopt! Wij zijn er mee bezig, met het instappen voor huur van zonnepanelen. Echt interessant.
    Het sorteren van afval vind ik in NL ook beter. Plastic is plastic en hoort samen in 1 plasticzak. Dus niet samen met metalen dozen en uitsluiting van plasticzakjes..; zoals in België. Ik vind het vrij ingewikkeld in België. Moet simpeler kunnen, zodanig dat iedereen het dan ook goed doet.

    Geliked door 1 persoon

  2. kool-family · april 18, 2017

    Mijn werkgever heeft zonnepanelen op het dak die van een ander bedrijf zijn. In België dus. Kort door de bocht komt het erop neer dat het ander bedrijf ons nieuw dak én zonnepanelen heeft gefinancierd en dat zij 70% van onze stroom krijgen. Goede deal voor beide partijen!

    Like

    • resaarcle · april 18, 2017

      Topregeling! Voor bedrijven bestaat het dus al. Nu nog voor particulieren!

      Geliked door 1 persoon

      • Liesbeth · april 24, 2017

        Jep, voor bedrijven bestaat het al.
        Op zich een goed idee, want een beetje idioot om op elk huis een paar zonnepanelen te leggen.
        Daarom dat men ook bedrijven aanspreekt, die hebben grote daken.
        Maar dus: op zich vind ik het een heel charmant idee, en ik denk dat het werkt.
        Alleen: eigenlijk is het een kwestie van marketing en heel symbolisch, want stroom gaat sowieso naar het net, het is niet echt “jouw” stroom, dus als je gewoon aandelen neemt in een bedrijf dat groene stroom opwekt, is eigenlijk een beetje hetzelfde, toch?

        Like

      • resaarcle · april 24, 2017

        Ja, eigenlijk wel! Allemaal verschillende wegen naar eenzelfde doel!

        Geliked door 1 persoon

  3. Eilish · april 18, 2017

    Ik heb zeven jaar geleden geïnvesteerd in een dak vol zonnepanelen. Als het over ‘hebben’ gaat, was dat mijn beste belegging ooit (wegens nog recht op certificaten)
    Het is gelukkig een feit dat er een nieuwe generatie opstaat die meer aan delen denkt, alleen moet de grote massa nog overtuigd worden…
    Een mooi iets vind ik de co-housing sites die al op veel plekken te vinden zijn. Tuin delen, wasmachine/droogtrommel, gereedschap,… en een maatschappelijk warm gebeuren.

    Geliked door 1 persoon

  4. natuurlijksofie · april 18, 2017

    Een bibliotheek waar je gereedschappen kan uitlenen, ik las erover in het boek ‘what mine is yours’ en het is iets dat mij wel handig lijkt voor allerlei klusjes in huis en tuin. Er bestaat wel al Peerby en dat gebruiken we af en toe.

    Geliked door 1 persoon

  5. elinevanantwerpen · april 23, 2017

    In het voorbijlopen een goeieendag ipv een vuile blik zou tof zijn…

    Like

  6. Oudmaarnietversleten · juli 7, 2017

    Goed idee, ga het eens bestuderen. Mijn man zegt nog steeds dat het niet uit kan en ik denk aan al die warmte van die panelen, zou dat wel zo goed zijn? Een waterpomp dan maar, overal mleeft wel wat aan!

    Geliked door 1 persoon

  7. Pingback: Bib voor iedereen | resaarcle

Plaats een reactie