Geef me tijd.

IMG_1194

Het is, heb ik ontdekt, na een goede gezondheid van eigen lijf en geest en dat van iedereen die je graag ziet, het Hoogste Goed. Gisteren merkte ik het weer, hoe tijd hebben alles zo veel aangenamer maakt.

Ik werkte thuis en had maar 1 afspraak buitenshuis. Ver buitenshuis. Maar ik had de tijd om mijn fiets van stal te halen en die kilometers recreatief sportend af te leggen in plaats van in de file te moeten staan. Ik had zelfs de luxe om niet de kortste route langs grote drukke gevaarlijke banen te moeten nemen, maar via fietsnet een fijne fietsroute uit te kunnen stippelen. Eentje die me langs kronkelende bosweggetjes en tussen weien bracht, langs fruitbomen vol bloesems, door onbekende en dus onbeminde dorpen, door het Zevenbergenbos. Naast patattenvelden, serres en slootjes. Voorbij ezeltjes en geitjes en schapen. Een Vlaamse Gaai die vlak voor me voorbijvliegt. Ik had zelfs tijd om fout te rijden, om te keren en diezelfde slootjes, serres en patattenvelden vanuit een ander perspectief opnieuw te mogen bewonderen.

Op mijn fiets kwam ik andere mensen met tijd tegen. Een grootvader en een kleindochter die naar de eendjes kijken, een verzameling senioren op de fiets, wandelende genieters, kindjes in de speeltuin, een filmploeg in het bos die wat zit te keuvelen tijdens hun pauze. Een studiegenoot uit lang verlogen tijden, op de fiets naast mij aan het stoplicht. Ik maakte zelfs al fietsend een praatje met een gepensioneerde man die zelf zei maar wat doelloos rond te bollen en het fijn vond om een eindje mee mijn richting uit te gaan om mij de juiste weg te wijzen. Ik heb ook onnodige omwegen gemaakt door ontbrekende wegwijzertjes, maar dat was niet erg, lieve fietsnet-wegwijzertjes-plaatsers, want ik had tijd. En dat voelde zo geweldig fijn tijdens een werkdag.

Created with Nokia Smart Cam

Onderweg naar mijn afspraak. Genoeg tijd om van mijn fiets te stappen om een foto te nemen.

Dus bedankt, werkgever, om mij het vertrouwen te geven dat ik mijn werk even goed zal doen als ik het in mijn eigen planning mag passen in plaats van in een strak afgelijnd opgelegd schema. En merci, schoonouders, om de kindjes op te vangen na school zodat ik me niet moet afjagen om op tijd thuis te staan. En dank dank dank zonnetje om zo heerlijk te schijnen tijdens mijn werkfietstochtje!

Krijg/maak/neem/mis jij tijd?

36 comments

 1. Brabbeltjes · april 21, 2017

  Ik zit wel met een strak te volgen uurrooster op het werk, zonder de mogelijkheid om thuis te werken, met een uur reistijd heen en een uur reistijd terug. Ik mis dus vooral tijd… Ik maak echter wel bewust tijd vrij om met de kindjes te spelen, af en toe achter mijn naaimachine te kruipen, of te breien. Batterijtjes weer opladen. Maar wat lijkt het mij zalig om op zo’n manier naar je werk te kunnen fietsen! Toch wel een beetje jaloers…

  Like

 2. Sofie · april 21, 2017

  Wauw, jij hebt duidelijk genoten!!

  Like

 3. natuurlijksofie · april 21, 2017

  Ik heb heel lang een vreselijk tekort aan tijd gehad maar nu ik werkzoekende ben zit ik aan het andere uiterste. Een leukere kant maar ik hoop toch binnenkort een middenweg te vinden, een job die mij voldoening geeft maar toch voldoende tijd voor andere dingen.

  Like

 4. almaschrijft · april 21, 2017

  Amai, ik kreeg de tranen in mijn ogen! Ik heb tegenwoordig duidelijk te weinig tijd voor deze dingen 🙂

  Like

  • resaarcle · april 22, 2017

   Oh, dat doet me wel iets, dat mijn geschrijf je zo geraakt heeft. Ik hoop dat je snel oplossingen/een actieplan vindt om je waardevolle tijd terug te krijgen.

   Geliked door 1 persoon

 5. geertruurzaam · april 21, 2017

  Ik kamp standaard met een tekort aan tijd, of te veel projecten, dat kan ook. Ik erken het wel, want voel mij constant opgejaagd. Loslaten is mijn grootste struikelblok.

  Like

 6. Evi · april 21, 2017

  Ik zou heel graag wat meer tijd hebben … maar zo af en toe eens van thuis uit werken helpt wel al.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mel · april 21, 2017

  Oh wat mooi omschreven, precies of we het zelf meemaken, ik geniet mee! Meestal heb ik het gevoel dat ik tijd tekort kom, maar als ik er eens wat op overschot heb lijkt de wereld inderdaad rustiger, mooier en vriendelijker – zaken die je niet opmerkt als je voorbijraast…

  Geliked door 1 persoon

 8. Matroos Beek · april 21, 2017

  Prachtig logje, ook de foto. Mijn dagen zijn te kort. Zoals bij zovelen.

  Like

 9. Evelyne · april 21, 2017

  Nu ik voltijds werk voel ik die tijdsdruk enorm. Bij thuiskomst ben ik vaak te moe om nog iets te doen en op een vrije dag wil ik dan zoveel mogelijk doen om tijdens de week het niet te hoeven doen.

  Like

 10. loesjezaakjes · april 21, 2017

  heerlijk dat je even tijd kon maken voor een relaxte fietstocht mét een doel. Ik werk 3/5 dus ik heb ook voldoende tijd om alles rustig aan te doen.

  Like

 11. eenwereldvansofie · april 21, 2017

  Mooi. Geniet er van! Ten volle!

  Geliked door 1 persoon

 12. Hilde · april 22, 2017

  Heb werkelijk meegenoten bij het lezen van dit logje. Zag het al helemaal voor mij. Lijkt me heerlijk. Heb om te beginnen geen fiets. Woon dichtbij alles (op wandelafstand) doch gebruik meestal de auto (wel een erg zuinige auto 😉 ) . Ik denk erover om er dit jaar toch eens een fiets te kopen en dan maak ik er maar wàt graag werk van om die ecologische voetafdruk te vergroten, met plezier komen lezen. En bedankt voor de info rond Fietsnet. Hoop dat je nog veel zulke dagen mag meemaken, je hebt duidelijk genoten, wow!!

  Like

 13. Mazzel · april 22, 2017

  Dè reden waarom ik thuis blijf : tijd… en de daarbij horende organisatorische rust = onze luxe (momenteel)

  Like

 14. anitawillems · april 22, 2017

  Ik was je blog even uit het oog verloren! Leuk dat ik je weer gevonden heb via Kreanimo.

  Like

 15. gerhildemaakt · april 22, 2017

  Klinkt heerlijk! Ik ga binnenkort opnieuw met de fiets naar het werk (we verhuizen naar 8 kilometer verder en nu ga ik te voet) en ik kijk uit naar de zonnige dagen, omdat ik weet dat ik dan echt van mijn fietstocht geniet. 🙂

  Like

  • resaarcle · april 22, 2017

   Een mooi bewijs hoe verder van je werk wonen ook z’n voordelen heeft! 😄 Geniet ervan!

   Like

 16. Anne-Sophie · april 24, 2017

  Zo’n fijne schrijfstijl, zalig! Ik kan ook zo genieten van lange fietstochtjes. En ook van korte, gelukkig maar, want de laatste tijd is er weinig tijd voor verloren fietsen.
  Blij dat je zo van je dag genoten hebt, ik word er zelf haast content van!

  Geliked door 1 persoon

 17. Pingback: Een beter alternatief | resaarcle
 18. Pingback: Fietslifters | resaarcle
 19. Pingback: Hoe ik tegen mijn eigen principes zondigde. | resaarcle
 20. Pingback: Kerekewere | resaarcle
 21. Pingback: Nog wat gekker… voor zover dat kan! | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s