Compleet naast de kwestie

girlpower

Oké, dat is hier een blog over 1001 manieren om de wereld wat mooier en groener te maken. Maar het leven is niet één en al groenigheid, er passeert ook al eens iets anders interessants.

Zoals dat boek waarover een vriendin me zo enthousiast vertelde. Eentje dat geschreven werd door 2 Italiaanse dames en 100 waargebeurde verhalen van 1 pagina bevat over heldinnen. Omdat die 2 dames niet goed zagen hoe hun dochters zelf sterke vrouwen zouden kunnen worden als ze ondergedompeld bleven in verhalen waar meisjes gered moeten worden door prinsen. (Dat deed me dan meteen ook denken aan die blog over de langzame evolutie van Disney prinsessen. )

En hoe die vriendin me zo vol gedrevenheid kon blijven vertellen over dat ene boek en er in één adem bij riep ‘Weet je wat? Ik geef het je cadeau voor je verjaardag!’ En er de week erna al mee kwam aandraven, hoewel mijn verjaardag nog 2 maanden ver is. En hoe ik in dat boek zit te lezen in de tuin en denk ‘Dit moeten meer mensen lezen.’ En hoe ik hoop dat er snel een Nederlandstalige versie komt om voor te kunnen lezen aan mijn dochter. En aan mijn zoon.

Ook benieuwd geworden naar dit boek? Hierzo!

Wat wilde jij wel eens op je blog kwijt terwijl het stiekem niet helemaal in je concept past? Zet je link bij de reacties!

16 comments

  1. Falderie · juni 16, 2017

    Ik heb gelukkig geen concept, dus ik doe lekker wat ik wil 😉

    Geliked door 2 people

  2. Matroos Beek · juni 16, 2017

    In mijn concept grensgevallen past veel… maar dit overkwam mijn man echt… hij heeft niet graag dat ik over hem schrijf, maar ik negeerde zijn grens en maakte er zelfs een limerick van: Plankgas – Grensgevallen
    https://beekblog.com/2017/04/30/plankgas/

    Like

  3. Yalou || We are the Earth · juni 16, 2017

    Dat boek lijkt me best wel vet! En leuk dat je m’n blog erin linkt! (:

    Ik kan heel veel dingen kwijt op m’n blog, maar over boeken schrijf ik eigenlijk niet echt.. misschien dat ik een keertje een pagina aanmaak met ‘mijn bibliotheek’ ofzo, want ik heb zat leuke boeken!

    Like

  4. Liesbeth · juni 16, 2017

    Volgens mij past dit perfect in “de wereld wat mooier maken”.
    Merci voor de tip!
    En hé, het is jouw blog, je doet wat je wilt.
    Mijn blog is een “verzamelplaats voor inspiratie”, ha, dus daar past alles in hé :-).

    Geliked door 1 persoon

  5. Tante Fee · juni 16, 2017

    Geweldige tip! Dank je wel!

    Like

  6. loesjezaakjes · juni 16, 2017

    dat lijkt me tof boek!! Ik heb ook niet echt een concept 🙂

    Geliked door 1 persoon

  7. Le petit requin · juni 17, 2017

    Geen concept hebben is wreeed handig bij momenten 😉 Ik las al over het boek, maar vergat het toen blijkbaar op mijn leeslijstje te zetten; merci dus dat jij er voor zorgde dat dat nu toch gebeurde!

    Like

  8. Ageeth Mooij · juni 18, 2017

    Dat lijkt mij een geweldig boek, het idee is bijna te belangrijk! Ik vind het prima in je blog passen, want het maakt de wereld beter!
    Ik rommel wat aan in mijn blog en alles past.

    Geliked door 1 persoon

  9. almaschrijft · juni 20, 2017

    Ik vind het geweldig dat je hierover schrijft 🙂 en weet je nog wie schreef: de eis tot consequentie is de doodsteek tot elk initiatief (of zoiets in die aard!) 🙂

    Geliked door 1 persoon

  10. Leen · juli 4, 2017

    Daarom heb ik gekozen voor een zéér breed thema.. Ik schrijf over mijn leven, met een focus op gezonde/groene dingen, dingen die mij gelukkig maken o.a. ook lezen 😀 En ik denk dat het ergens wel in uw concept past hoor, want het maakt het leven positiever!

    Geliked door 1 persoon

  11. Pingback: Bzzzzzzz prik! | resaarcle
  12. Pingback: Kerekewere | resaarcle

Plaats een reactie