Bzzzzzzz prik!

IMG_1224

Ik ben geen fan van nachtelijk gezoem! Vroeger stak ik op zwoele zomerse nachten dus standaard zo’n anti-muggending in het stopcontact naast mijn hoofd. Maar het voelde niet goed. Ik durfde zelf ook niet goed ademen. Beetje stom, ik weet het. Natuurlijk weet ik dat dat spul enkel de muggen naar de eeuwige jachtvelden stuurt, maar echt gezond kan het toch niet zijn. Zo ruikt het in elk geval niet. Een reis naar Sri Lanka – langlanglanglanglang geleden, zucht – opende mijn ogen: een muggennet zorgt voor de nodige nachtelijke en zeer natuurlijke bescherming! En ook meegenomen: met zo’n hemelbedachtig iets voel ik me elke nacht net een prinsesje in mijn eigen bed. 👸

Als klein gespuis niet tegen die giftabletten kan, dan heb ik het toch ook niet graag in de buurt van mijn eigen kleine gespuis – sorry, kindjes, mijn eigen kleine lieverdjes, bedoel ik natuurlijk. Dus rond hun bedjes hangt binnenkort ook weer een klamboe. Geen roze voor de dochter, hoewel ze dat waarschijnlijk maar al te graag zou willen, moest ze van het bestaan afweten, maar een neutrale beige, in katoen, lekker licht. Bij de gekleurde synthetische versies krijg ik een beetje een claustrofobisch gevoel en dan durf ik wéér niet te ademen. Wie (heel) moeilijk doet over verf en gordijnen – lees: ik – blijft op alle vlakken moeilijk doen, he.

Soms kruipt er nog wel eens zo’n onding tussen de allerkleinste spleetjes door, maar die zijn op zo’n paar kubieke meter veeeeeel sneller gevangen dan in een hele kamer. Die mug beklaagt zich die stoutmoedigheid dan snel, ha!

Welke natuurlijke muggenval kan jij me aanraden?

26 comments

 1. Kris10 · juli 14, 2017

  Naast mij slapen helpt … Dan laten ze jou met rust 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Marianne · juli 14, 2017

  Horren! Dan komen ze sowieso je huis niet in 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Falderie · juli 14, 2017

  Citronella helpt ook wel, maar slechts voor een tijdje heb ik het gevoel. Ik ben onlangs weer overgeschakeld naar het apparaatje in het stopcontact…

  Like

 4. Mrs. T. · juli 14, 2017

  Oordopjes. 😉

  Like

 5. loesjezaakjes · juli 14, 2017

  Hier ook iets in het stopcontact helaas! Ik ben té aanlokkelijk én allergisch. Me insmeren met deet helpt niet. Ik heb een tijdje lavendelolie op mijn kussen gedruppeld maar ook dit werkt niet voldoende voor mij 😥 En zo’n muggennet lukt dan weer niet met de katten die op de kamer slapen.

  Like

 6. gerhildemaakt · juli 14, 2017

  Ik had als kind enorm veel last van muggenbeten: ik had er véél en ze jeukten verschrikkelijk! Sinds ik ben beginnen te puberen (toch alweer een aantal jaar geleden 🙂 ), heb ik er eigenlijk niet veel last meer van. Weinig beten en als ik beten heb, blijven ze klein en jeuken ze amper. Ik voorzie dus geen bescherming eigenlijk … Ik ben wel blij met die hormonale veranderingen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. fiekefatjerietjes · juli 14, 2017

  Ik werd vooral wakker van het gezoem, de jeuk is meer overdag. Hier helpen oordopjes dus ook wel, al moet ik zeggen dat de muggen ons voorlopig met rust lijken te laten. Hopelijk heb ik het nu niet gejinxt 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Oudmaarnietversleten · juli 14, 2017

  Hier ook horren gemaakt door mijn man van een hordeur, ik zit anders metéén rechtop ze moeten mij ook altijd hebben maar vooral dat gezoem houdt je uit de slaap.

  Geliked door 1 persoon

 9. charlottologique · juli 16, 2017

  Elke avond vooraleer ik in mijn bed kruip, ga ik preventief op muggenjacht! 🤺

  Geliked door 1 persoon

 10. elinevanantwerpen · juli 17, 2017

  Tip: koop een niet-geïmpregneerd muggennet, dat is hier niet nodig en het spaart je een hoop gifgassen uit.
  Bij ons werkt dit goed, al heb ik gister weer een rondje gedaan met naald en draad omdat onze poes zich er steeds in vast haakt en dan vergeet hoe ze haar nagels moet intrekken.

  Like

 11. Mariëlle · juli 20, 2017

  Bij mij helpt niks, dus ik kan je niet helpen haha 😛 Ik ben ook echt allergisch voor de muggen op vakantie, dus meeeh 😦

  Geliked door 1 persoon

 12. natuurlijksofie · juli 22, 2017

  De kindjes zijn een nacht gaan logeren bij de grootouders en kwamen helemaal opgegeten terug 😦 Thuis hebben we niet zoveel last, we hebben voor een stuk vliegenramen en de andere ramen doe ik toe zodra het gaat schemeren en de muggen op jacht gaan. Zo’n apparaatje met gif wil ik ook niet in huis.

  Like

 13. Marieke · juli 24, 2017

  Wij hebben hier dit jaar niet zoveel last van muggen, dus momenteel gebruik ik niks. En anders citronellaolie. Wel is het zo dat mijn man echt nooooit gestoken wordt en ik helemaal lek geprikt wordt. Zo oneerlijk haha!

  Like

 14. Pingback: Waar ik gek van word | resaarcle
 15. Pingback: Tijd voor een dutje | resaarcle
 16. Pingback: Eens iets anders dan schaapjes tellen | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s