A dream come true

IMG_1228

Wie heeft er nooit van gedroomd? Geef toe, iedereen heeft het wel eens gedacht.

Als ík het voor het zeggen had, als ik de koning(in) was, dan had ik dit of dat al lang geregeld! En nu kan het. Oké, ietsje kleinschaliger, maar wie het kleine niet begeert en van die wijsheden, je weet wel.

In plaats van ons te ergeren aan wat we fout zien lopen in onze gemeente of stad, in plaats van op café te verkondigen hoe wij het zouden aanpakken, kunnen we onze briljante ideeën nu posten op iedereenburgemeester.

Bij de vraag wat zij als burgemeester zou veranderen, antwoordde de bijna 5-jarige dochter dat ze de wapens uit de wereld zou halen (er schuilt nu al een volleerde Miss België in haar, blijkt 😄) en dat ze bloemen zou plukken. Onze 2-jarige man gaf als antwoord ‘Een hondje’. Oké…

Ik hoop in mijn gemeente alvast op een premie bij aankoop van wasbare luiers, georganiseerde opruimdagen waarbij we met z’n allen gewapend met een prikstok, vuilzak en handschoenen sluikstort te lijf gaan, zo nu en dan een repair café in ons spiksplinternieuwe dienstencentrum en een jaarlijks weerkerende gigantische rommelmarkt om tweedehands spulletjes te scoren en onze eigen tweedehands schatten te slijten. En ik wil ons zebrapad terug dat bij de wegenwerken op mysterieuze wijze verdwenen is.

Waarvan droomt jouw innerlijke burgemeestertje?

7 comments

 1. loesjezaakjes · augustus 17, 2017

  Wat een leuk initiatief 🙂 Ik zou een grote hondenloopweide leuk vinden zodat de hondjes eens kunnen rennen en spelen met andere honden. En een weggeefmarkt en mijn straat die éénrichting wordt etc.

  Geliked door 1 persoon

 2. Inge · augustus 19, 2017

  Oh ja, dat is inderdaad leuk, zo’n repair café! Maar als ik burgemeester kon zijn voor één dag, dan organiseerde ik in de zomermaanden in bepaalde straten een soort van buurtfeest. In die bepaalde straten mag de auto dan niet door, zodat de kids buiten kunnen spelen zonder zorgen én de mensen hun tafeltjes en stoelen terug buiten sleuren door de voordeur en wat met mekaar kunnen keuvelen en praten én misschien een hele leuke lange grote tafel maken op de autovrije straat en er dan spontaan een soort van BBQ-feest ontstaat. De mensen zouden mekaar terug wat beter leren kennen op die manier… 🙂

  Like

  • resaarcle · augustus 20, 2017

   Topplan! (Afhankelijk van waar je woont, kan je dat aanvragen, onder de naam ‘speelstraat’, je moet gewoon genoeg buren overtuigen dat het een goed idee is!)

   Like

 3. natuurlijksofie · augustus 22, 2017

  Die georganiseerde opruimdagen bestaan in Antwerpen onder de vorm van een lentepoets. Je kan je zelf met je straat inschrijven en krijgt er een lunchpakket voor heel de straat bij! Ik zou graag nog een deeldepot hebben waar je allerlei gereedschap en speelgoed kan lenen dat je maar af en toe gebruikt (haagschaar, lange ladder, springkasteel,…)

  Like

  • resaarcle · augustus 22, 2017

   De lentepoets is inderdaad een tof concept! Jammer genoeg wonen we niet meer in Antwerpen. Dat depot is ook een heel tof voorstel. Misschien is Peerby dan wel iets voor jou!

   Like

 4. Pingback: Ben jij ook een CurieuzeNeus? | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s