Vervanging gezocht én een giveaway

BOTTLE ON BEACH 1.jpg

Ik zou het geweldig vinden om te gaan. Bus op, trein op, altijd een beetje reizen.

Maar we geraken er waarschijnlijk niet. Dus zoek ik een vervanggezin. Graag eentje met twee grote mensen en twee kleintjes, dan is de ploeg identiek, maar het mag gerust ook een combinatie zijn van 1 grote met 3 kleine, of 3 grote en een kleine. 4 grote eventueel. Hoe het uitkomt. En enthousiasme, dat moet er ook bij zijn! En misschien een paar handschoenen en een zak.

Wat ga je doen op deze vervanguitstap? Opruimen! Meer bepaald het strand opruimen tijdens de After Summer Beach Cleanup. Een soort van DIY, handen uit de mouwen, hup met de geit. En ondertussen hopen dat er eindelijk eens iemand een remedie vindt tegen de nonchalance van mensen die vinden dat ze hun afval mogen laten vallen waar ze staan.

Ecover zet samen met Wasteboards zijn schouders onder dit event. En er valt iets te winnen! Wie tijdens de Beach Cleanups het meeste zwerfafval inlevert, wint een special edition EcoverWasteBoard, ter plekke gemaakt in de mobile WasteBoard Bakery. Dat is nog eens upcycling! En hip en al.

Waar moet je zijn? Je hebt 2 kansen (en daarna uiteraard nog eindeloos veel kansen in de vorm van lange gezellige gezinsstrandwandelingen met vuilzak in de aanslag natuurlijk):

2 september van 13:00-16:00 uur                      16 september van 13:00-16:00 uur
Blankenberge de Pier                                           TrashUre Hunt
Zeedijk 2618370 Blankenberge                          Strandweg 155 – 2586 JM Scheveningen

Maar waarom zou je een middagje staan ruimen in plaats van in de zee te plonsen? Omdat er dringend iets gedaan moet worden aan de plastic soep in de zee. Want al dat rondzwemmend plastic wordt verorberd door zeeleven en komt uiteindelijk ook weer in onze voedselketen terecht. En plastic, dat wil niemand op z’n bord. En het is eens iets anders dan eindeloos zandkastelen bouwen met de kinders. Met een beetje geluk hebben ze er meteen een goede gewoonte bij: hun afval in de vuilbak gooien!

Ecover organiseert dit event naar aanleiding van de lancering van hun online platform ocean-plastic en vooral als promo event voor hun Ocean Plastic Bottle, de limited edition fles afwasmiddel die dit jaar voor het eerst voor 50% uit gerecycleerd ‘ocean plastic’ bestaat.

Wil jij graag zo’n limited edition fles om je afwas fluitend te lijf te gaan? Dan kan je er hier eentje winnen! Laat me even in een reactie weten wat jouw favoriete afwasmeebrul-of-strandopruim-lied is en wie weet komt er eentje jouw richting uit. Als ie leeg is, kan je ‘m op de schoorsteenmantel zetten. Want het is wel limited edition, he!

17 comments

 1. Bloem · augustus 29, 2017

  Wat een knap initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dorien · augustus 29, 2017

  Schitterend, wat fijn dat dit gedaan wordt. En inderdaad, als je aan het opruimen bent, dan moet daar bij gezongen worden, dan gaat dat eens zo snel vooruit! Mijn favorietje is dan Viva la Vida van Coldplay. Oooohoooh! ;D

  Like

 3. Eilish · augustus 29, 2017

  Spijtig dat het nodig is, heel die opruimactie maar goed dat het toch gebeurt.
  Mijn meebrullied is ‘Love Shack’ van The B52’s. Vreemde mensen die me zouden bezig zien zouden me in het gekkenhuis stoppen vrees ik 🙂

  Like

 4. Kim · augustus 29, 2017

  We doen regelmatig een wandeling door de buurt met afvalemmer en ‘knijper’ in de aanslag; de kinderen vinden het geweldig als de emmer vol raakt.

  Tijdens onze opruimtochtjes wordt er al eens gezongen en “ben niet bang van de boze wolf” is dan hun favorietje 🙂

  Like

  • resaarcle · augustus 29, 2017

   Altijd goed als iets een gewoonte wordt én er een sausje kinderlijk enthousiasme overgegoten is.En lap, nu ga ik slapen met ‘ben niet bang…’ in mijn hoofd…

   Like

 5. loesjezaakjes · augustus 30, 2017

  Wat een goed initiatief maar ik kan helaas niet 😥
  Mijn favoriete opruimliedje: Titi van Vive la Fête!

  Like

 6. Joni | HFDST 3 · augustus 31, 2017

  Wat een mooie actie, ik vind het jammer dat ik er zelf niet kan zijn (en het nu pas ontdek, dat ook).
  Favo afwas slash opruim nummer = 24K Magic (in the aiiii-aiii-aiiir). Inclusief dab-move 😀

  Geliked door 1 persoon

 7. natuurlijksofie · september 1, 2017

  Pas nog naar het strand geweest in Oostkapelle, Nederland. Daar hingen papieren zakjes bij de vuilbak om gedurende de dag je afval in te verzamelen, super leuk. Helaas zitten onze komende weekends al vol (en ik ben geen zingende afwasser :p )

  Like

  • resaarcle · september 2, 2017

   Ik ben daar ook net geweest! Was een gezellig strand. De zakjes heb ik niet gezien, maar ik ga er volgende keer zeker eens op letten. Goed idee wel.

   Geliked door 1 persoon

 8. Sofie · september 5, 2017

  Oe wat tof!! Mijn favo afwasmuziek is best wel geschift. Denk nineties, of zelfs Samson en Gert. Gewoon schaamteloos meebrullen op nostalgische liedjes 🙂

  Like

 9. Pingback: Over het hippe leren en winnaars | resaarcle
 10. Leen · september 22, 2017

  Dat is wel een supergoed initiatief. Zei ze drie weken te laat 😀

  Like

 11. Pingback: Kerekewere | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s