Van klein naar groot

IMG_1238

En plots is ie groot, dat kleine manneke van ons. De 2,5 gepasseerd. Een eigen willetje gekweekt, extra getater in huis, bijna klaar voor school.

Dan moet hij een grotejongensonderbroek aan, dat is goed nieuws natuurlijk want luiers is hij (soms) beu. Tijd voor actie dus: een leuk potje kopen, stapels boekjes (of filmpjes!) over het potje in huis halen, knuffels laten voordoen hoe het moet en oefenen, oefenen, oefenen, applaus als het eens lukt, dweilen, dweilen, dweilen en wassen, wassen, wassen.

Die potjes bestaan in alle kleuren en maten en gelukkig zelfs in een eco-versie. Jaja, je leest het goed, ook daar kan je kiezen voor duurzaam spul! Wij sturen ons manneke nu regelmatig even langs zijn becopotty.  Dat potje is gemaakt uit plantaardig afval en heeft daardoor een opmerkelijke eigenschap. Heeft ons ukkie het helemaal begrepen en heeft ie de stap naar Het Grote Toilet gezet? Dan kunnen we samen het becopotty in de tuin begraven. Vergaat. Helemaal. In 1 jaar. In tegenstelling tot plastic, wat nooit helemaal verdwijnt, maar afgebroken wordt tot kleinere kleinere kleinere minuscule deeltjes die dan overal inkruipen en plastic soep, of nog erger, plastic bouillon in de oceanen veroorzaken.

Maar bon, potjes, daar hadden we het over. Heb jij de ultieme tip om droge kinderonderbroeken te garanderen?

 

 

 

4 comments

  1. Liesbeth · november 22, 2017

    We hebben al 2,5 jaar zo’n becopotty en het begint precies al een beetje te vergaan :-), maar goed dat we ’t niet lang meer nodig hebben. Echt tips heb ik niet, hoor. Gewoon ervoor gaan, en ja in het begin zal dat met natte broeken en dweilen zijn. Als het na een paar dagen niet lukt, stoppen en na 2 weken opnieuw proberen. Meer kan je niet doen..

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Daar gaat ie… | resaarcle
  3. Pingback: Tijd voor een dutje | resaarcle
  4. Pingback: Makkelijk winkelen | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s