Geef geef geef.

IMG_1239

Photo by Steinar Engeland on Unsplash

Hier liggen al stapels boeken, bergen verkleedkleren, hopen speelgoed. En in december komt daar nog een hele handel bij, dankzij de sint en de feestdagen. Ik ben grote fan van het idee one in, one out. Van de theorie toch, in de praktijk ben ik er toch iets minder goed in. Ik denk bij elk klein prulletje waar ons meisje te groot voor geworden is dat het nog prima dienst kan doen voor ons manneke en het speelgoed van onze kleinste mini kan toch lang leuk zijn voor zo’n ukkie. Excuses, I know. Ik wijt het aan een heel erg vroege vorm van het lege-nest-syndroom. Aka ze worden te snel groot en ik zit in de ontkenningsfase.

Misschien ben jij wel beter in spullen wegdoen? Dan moet je in Antwerpen zijn! 29/11 aan het Zuiderpershuis, waar Jeroen Olyslaegers en GvA speelgoed verzamelen van kinderen die te veel hebben voor ouders die te weinig hebben om hun kindjes eens blij te maken met iets leuks. En in De Roma in Borgerhout kan je op 17/12 op de feestelijke ruil- en weggeefbeurs ook met je spullen terecht.

Ik begin alvast mentaal afscheid te nemen van al het kleine spul in huis, dan doe ik volgend jaar misschien wél mee met zo’n weggeeffeest! Zijn er in november of december nog zo’n initiatieven ergens ter lande? Laat het hieronder zeker weten!

5 comments

 1. loesjezaakjes · november 28, 2017

  Wat een leuk initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 2. karlienvh · november 29, 2017

  Ik vind het wel raar dat zoiets op een werkdag georganiseerd wordt, anders had ik zeker ook nog wel wat te geven.

  Like

 3. elinevanantwerpen · december 2, 2017

  Bestaan geefpleinen nog eigenlijk?
  Ik ben (volgens mijn man iets té) goed in weggeven. Zeker aan vrienden die huishoudelijke dingen goed kunnen gebruiken die hier toch maar liggen. En overschotjes eten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s