Geen nood, het bestaat al!

johannes-plenio-377226

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

Stiekem, heel erg stiekem, ben ik een kleine uitvinder. De wereld loopt al gedeeltelijk op rolletjes, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Zo las ik in het boek Tegengif dat op kassaticketjes een hoop stoffen zitten die je liever niet op je handen hebt. Lastig natuurlijk, want dat dingetje heb je wel nodig als garantie, om even te piepen of er niks op dat lijstje staat dat helemaal niet in je winkelkarretje ligt, of die korting er wel is afgegaan of als aankoopbewijs als die nieuwe trui toch niet zo goed past.

Daar moet toch een makkelijke oplossing voor zijn!? Een appke, waarmee je even bliepbliep over een sensor aan de kassa veegt zodat dat kassaticket op miraculeuze wijze in het schermpje van je gsm getoverd wordt. Instant papierbesparing, inktbesparing, geen kans meer om het ding kwijt te spelen én de kers op de taart: geen hormoonverstorende stoffen op onze handen. Eureka! Het enige mini-nadeel: je kan geen velletje papier meer uit je zak vissen om snel iets op te kribbelen. Elk voordeel hep z’n nadeel. Maar goed, schrijven is toch zooooo jaren ’90.

Dat uitvinderschap van mij heeft wel enkele beperkingen. Ik ben niet echt een technisch wonder. Computers beginnen raar te doen als ik in de buurt kom, afstandsbedieningen vallen uit, gsm-schermpjes draaien niet meer mee, internet blokkeert. Het ultieme bewijs: ik heb deze post 3 keer opnieuw moeten publiceren vóór jij hem hier nu eindelijk kan lezen. Kortom, techniek en ik, wij zijn geen goede match. Ik kan dus wel dénken dat dat een mooi plan is, maar via mij zal het nooit werkelijkheid worden. Maarrrrrr… iemand anders had blijkbaar exact hetzelfde idee, is wel een techneut en heeft dat mooi even geregeld! Dames, heren, zie hier, de kasstaticketjesloze toekomst: Klippa!

Andere minder technische, analoge ‘uitvindingen‘ gaan me beter af. Die waar ik meer de creatieve of organisatorische toer op kan. Ik zal me daar dan wel op concentreren en andere uitvinders het digitale werk laten opknappen.

Welke geniale uitvinding voor een onnozel klein of gigantisch groot probleem is er al eens uit jouw brein ontsproten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s