Makkelijk winkelen

clark-young-143622.jpg

Omdat we in huis wel wat herbruikbare spulletjes hebben rondslingeren, kan ik in de supermarkt soms heelder gangen overslaan. Tijdwinst dus! Hoewel ik het zelf enorm gezellig kan vinden om met mijn vent door de supermarkt te slenteren, deel ik toch even wat voorbeeldjes om je supermarkttijd aanzienlijk in te korten.

Water komt uit onze kraan. Makkelijker kan niet. Vroeger ging het daarna nog door een Britta-filter, maar dat hebben we ook laten gaan. Je went snel genoeg aan de smaak en kraantjeswater moet in ons land aan veel meer voorwaarden voldoen dan flessenwater, dus dat zit dik snor. Alleen moeten we er bij feestjes en etentjes wel aan denken om bruiswater in huis te halen, want we hebben al wel eens gasten moeten teleurstellen. Een extra voordeel van geen sprankelend water in huis te halen: het voelt een beetje als een klein feestmomentje als je op een ander wel een glaasje bruiswater voor je neus krijgt.

Toen onze kinders nog niet aan toiletbezoekjes toe waren, hoefde ik toch niet zo vaak naar de winkel voor luiers. Voor onze meid eigenlijk helemaal nooit (dankzij de weddenschap), voor ons manneke alleen voor nachtelijke plasjes, overdag droeg hij wasbare luiers. En natte poepekes worden bij ons met een washandje te lijf gegaan. Enkel voor de vieze vuile stinkie poepjes haal ik wegwerpdoekjes uit de winkelrekken. Dat scheelt ‘m toch ook al heel wat pakjes.

Ook badkamergewijs verdient de supermarkt niet veel aan ons. De afdeling met verzorgingsproducten hoef ik amper te bezoeken. Ik denk dat ik er enkel passeer voor tandpasta. Over al onze badkameralternatieven lees je hier meer. En waspoeder en wasverzachter is ook niet aan ons besteed, dus die gang kan ik ook telkens overslaan.

Keukenrol, papieren servetten, zakdoeken, dat hebben wij hier allemaal in stofkesvorm. Wegwerpbekertjes of wegwerpbordjes op feestjes en plastieken rietjes, no thanks, we gaan liever voor herbruikbaar en bamboe. Hopsa, weer een gang voorbij gelopen in de supermarkt.

Als onze moestuin ooit een feit wordt, kan ik de groentjes ook al links laten liggen in de supermarkt. Nu nog mijn gezin overtuigen om altijd vegetarisch te eten en dan lijkt het er bijna op dat ik niet meer naar de supermarkt moet! Behalve misschien voor havermout als ontbijt.

Misschien is dit wel een spreuk voor op de volgende wijzeleuzenkalender: Wilt gij voordelig en tijdswinnend winkelen, winkelt groener! 

Welk item hoef jij nooit meer uit de winkelrekken te plukken?

10 comments

 1. Eilish · april 12, 2018

  Ongeveer alles wat jij opnoemt. En ik kweek jaar na jaar meer groenten dus dat zit ook snor.
  Hoe minder naar de winkel, hoe liever want supermarkten melken hun leveranciers (boeren) toch uit.

  Geliked door 1 persoon

 2. anitawillems · april 12, 2018

  Wat ik nooit meer koop in de supermarkt is een pak voor monchoutaart van dr Oetker. Die maak ik nu zelf. En nog heel veel meer dingen die jij noemt. Ik koop ook geen toiletblokje meer of toiletspray uit een spuitbus.

  Like

 3. loesjezaakjes · april 12, 2018

  Ik winkel net zoals jij 🙂 Ik ben dan meestal ook heel snel klaar met winkelen. De meeste groenten en fruit haal ik uit mijn groentepakket. Wat komt uit de kraan, enkel tandpasta komt de afdeling verzorging,;..
  Dit koop ik in de supermarkt: soja- en amandelmelk, rijst, speltpasta, tomatenpuree,…

  Geliked door 1 persoon

 4. Romee Hoeksma · april 13, 2018

  Scheelt een hoop tijd en gedoe als ik dat zo hoor, leuk! Zelf koop ik de wegwerpscheermesjes niet meer, die kocht ik altijd in de supermarkt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Anne-Sophie · april 18, 2018

  Zo herkenbaar, ik loop ook altijd direct naar groenten en fruit (wel even langs de havermout passeren) en dat bruiswater slaat ook echt de nagel op de kop! Mijn vrienden lachen altijd met mij als we gaan eten en ik trots feestelijk bruiswater bestel: “Ola, Anne-Sophie schiet in de bubbels!” is het dan. En wat doen jullie veel, jullie gezin lijkt me een mooi bewijs van wat er allemaal mogelijk is om groener te leven, zonder heel veel moeite! Een heel dikke pluim!

  Like

 6. Leen · mei 8, 2018

  Ik koop steeds minder in de supermarkt… ’s zomers zoveel mogelijk groentjes uit de tuin (al twijfel ik zoals elk jaar rond deze tijd of er wel iets van terecht gaat komen met de droogte en de slakkenvraat en mieren o-ve-ral enenenen), en ja de snoeprayon dat is nog altijd de meest bezochte moet ik bekennen.

  Like

  • resaarcle · mei 8, 2018

   Zooo jaloers op mensen die al een moestuin hebben! (En vooral op die groene vingers want hier sterft elke huisplant een zeer stille dood, ik hoop dus dat we het redden met onze plannen…) Ooit ooit ooit. Geniet ervan!

   Like

   • Leen · mei 18, 2018

    Ik ben beter in buitenplanten dan binnenplanten… dus het kan nog alle kanten uit 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s