Een frisse wind

Er waait een positieve wind door provincie Antwerpen. Eentje van 5 beaufort. 

Vroeger abonneerde ik me soms wel eens op een tijdschrift. Om gezellig op de zetel te hangen, mijn hoofd leeg te maken en eventjes te verdwalen in andermans verhalen, in gesponsord goed advies, in een luchtig zelftestje hier of daar. Na het lezen werden die tijdschriften dan nog doorgegeven aan 7 andere vriendinnen (om mijn papierverbruikend schuldgevoel wat te sussen, he.) Maar hoewel ik en mijn vriendinnen er zeker ook leuke artikels terugvonden, stoorde ik me steeds vaker aan de negatieve boodschappen die ik er las. Dieet zo, verjongingskuur zus. Na een tijdje liet ik die abonnementen dan ook maar weer los. Nu lees ik enkel nog eens in een tijdschrift als ik bij de tandarts of de kapper zit te wachten. Of een enkele keer boven een latte tijdens een gestolen uurtje tussen 2 werkafspraken door.

Tijdens zo’n gestolen uurtje kwam ik 5Beaufort tegen. Toppertje. Echt. Dat is een heel erg fijn gratis tijdschrift met allemaal positieve verhalen. Net wat ik nodig heb tijdens een uurtje niets doen: een shot positiviteit! Waarom de makers dat tijdschrift maken? Ze willen werken aan een versnelde transitie naar een zorgzame, duurzame samenleving, door goed nieuws en best practices te delen. Ze willen een kruisbestuiving tussen positivo’s bevorderen en ze zetten initiatieven die de wereld beter maken in de kijker. 5Beaufort deelt daarom goed nieuws in alle mogelijke domeinen, van wetenschap over cultuur naar (gezondheids)zorg en onderwijs, over economie, over mobiliteit, zelfontplooiing, … Zoals ze zelf zeggen: ‘Alles waar mensen beter van worden, verdient aandacht.’ 

Mooi, he.

Het is een tijdschrift voor iedereen, maar ook door iedereen. Want als je wil, mag je zelfs mee denken, mee schrijven, mee uitdelen. Ik heb er bij deze mee over geblogd. :-).

5Beaufort verschijnt 4x per jaar en is her en der en overal in Antwerpen te vinden. Ga ende verover uw exemplaar! En geef het daarna aan een ander om blij van te worden!

3 comments

 1. loesjezaakjes · mei 22, 2018

  Fijn een positief tijdschrift. Dat vind ik ook van Flow, het enige tijdschrift dat ik koop 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. karlienvh · mei 23, 2018

  Ik zal ernaar uitkijken. Het enige tijdschrift waarop ik tegenwoordig geabonneerd ben is National Geographic, daarin gaat het doorgaans ook niet over diëten 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Leen · juni 19, 2018

  Kan dat brok positiviteit niet verder worden verspreid, over de parking en meer bepaald naar Leuven bedoel ik dan? 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s