Een nieuwe verkeersregel

mark-daynes-34970-unsplash

Photo by Mark Daynes on Unsplash

Ik heb een nieuwe verkeersregel bedacht. Eentje die heel erg nodig is. Hebben we al niet genoeg verkeersregels? Nee hoor, deze kan er heus nog wel bij.

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt of gehoord in het verhaal van iemand anders: ‘Ik dacht dat hij/zij mij gezien had.’ En toch. Boem. In het beste geval heb je dan wat blikschade, maar het kan uiteraard ook erger.

We krijgen nochtans het advies om op straat oogcontact met elkaar te maken, vóór je de straat te voet of met de fiets oversteekt, vóór je een gek manoeuvre uithaalt. Maar oogcontact, dat is niet genoeg. Dus wil ik die regel een beetje uitbreiden.

Maak oogcontact… en glimlach.

Dat klinkt wat gek en naïef en wereldverbeterend enzo, maar als je er wat langer bij stilstaat, dan is dat eigenlijk nog niet zo’n slecht idee. Want monkey see, monkey do. Wie een glimlach ziet, zal meestal vanuit een reflex ook glimlachen. (Desnoods groen, voor die dagen met een hardnekkig ochtendhumeur dat je blijft achtervolgen. Ook prima, want als je glimlacht, gelooft je lijf dat je goedgemutst bent en krijg je automatisch een blijer gevoel.) En door die glimlach die je terugkrijgt, weet je ook meteen dat die andere jouw glimlach – en nog belangrijker: jou – gezien heeft!

Dus. 2 voordelen aan dat glimlachen:

Je bent weer iets zekerder dat die andere je ook effectief gezien heeft.

Met genoeg kruispunten onderweg verzamel je op een doordeweekse woon-werk-route een hele stapel glimlachjes om de dag vrolijk door te komen. En op weg naar huis krijg je dezelfde dosis cadeau!

Bon, ik dien het wetsvoorstel dan in, he.

Heb jij nog nieuwe regels, wetten, uitbreidingen om de wereld wat mooier te maken?

 

3 comments

 1. Mijntje Wonders · juni 1, 2018

  Dat is zeker een goede verkeersregel. En ook zo’n vrolijk idee, want ik lees dit met een glimlach op mijn gezicht! Het is niet alleen goed om botsingen te voorkomen, maar het goed is als we allemaal gezien worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Manuela van Bergen · juni 5, 2018

  Goed plan! Ik onderteken je nieuwe wetsvoorstel met een glimlach 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Eens iets anders dan schaapjes tellen | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s