Stilgevallen

IMG_1297

Ik kon niets schrijven op deze blog dinsdag. Dinsdag is nochtans mijn vaste dag waarop ik graag vanalles met jullie deel. Maar ik zat vast. Er was te veel miserie in de wereld. Er is elke dag miserie, dat weet ik. Maar dinsdag liep het emmertje miserie voor mij weer even over. Door geluidsfragmenten van huilende kinderen die gescheiden waren van hun ouders.

Miserie valt niet tegenover elkaar af te wegen. Elke dag gebeurt er ergens iets wat onmenselijk, onrechtvaardig, onvoorstelbaar is. Ik zou hier elke dag iets schrijnends kunnen neerschrijven. Maar dit leed sneed diep, want mijn hart is naar de buitenkant van mijn lijf verhuisd sinds ik moeder ben. En daar raakt het sneller overstuur. Ik heb niet eens geluisterd naar die fragmenten. Het idee alleen al.

Ik viel dus even stil. Dat heb ik dan. En toen passeerde de petitie van Amnesty om dit aan te klagen. En een brief aan onze regering om niet te zwijgen. Zo kon ik iets kleins doen. Iets belachelijk kleins. Mijn handtekening zetten. Vandaag wilde ik met jullie de link delen van die Amnesty-petitie, maar hij staat niet meer op hun site. En dat is goed nieuws. Want vannacht is er aan de andere kant van de wereld ook een handtekening gezet. Die hopelijk het definitieve einde betekent van zulke praktijken.

Het signaal van werelwijde verontwaardiging heeft iets veranderd. Daarom deel ik toch nog graag de link naar alle acties van Amnesty, want zo kunnen we samen hopelijk een punt zetten achter heel wat miserie.

Bedankt voor je handtekening.

One comment

  1. anitawillems · juni 22, 2018

    Oh, dat herken ik zo, dat je hart naar de buitenkant van je lijf is verhuisd sinds je moeder bent.
    Mooi, die petitie van amnesty. Ze doen al jarenlang goed werk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s