Ken jij CompenCO2 al?


Er was een tijd waarin ik geen 2 schattige kleine mini mensjes in huis had. Een tijd van doen waar je zin in had zonder met een ander rekening te moeten houden. En ik ging dan al eens graag ver op reis. Met de vlieger. En de vlieger, dat is niet zo groen. Dus dat knaagde wel wat. Maar gelukkig vond ik ergens tussen een vliegreis naar Sri Lanka en een autoreis naar Kroatië een oplossing voor dat geknaag.

CompenCO2 heet die oplossing. Ik hou wel van woordspelingen, dus de naam van deze organisatie vind ik geweldig goed gevonden. Je kan ingeven welk vervoermiddel(en) je gebruikt hebt om op reis te gaan – of eigenlijk ook voor je dagelijkse verplaatsingen – en naar waar je gereisd bent en dan berekent die website hoeveel bomen je moet kopen om je geweten en de lucht te zuiveren. Je reis compenseren met bomen. Noem het moderne aflaten, ik noem het een goed idee!

16 comments

  1. gerhildemaakt · september 25, 2015

    Ik vind het toch vooral moderne aflaten, maar als ik ooit nog eens met het vliegtuig op reis ga, zal ik het misschien ook wel doen. Goed dat het bestaat, dat wel. Intussen ‘koop’ ik mijn bomen met ecosia. 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • resaarcle · september 26, 2015

      Absoluut! Maar het herinnert mij er ook aan dat mijn manier van reizen een impact heeft op het milieu en dat daar ook een prijskaartje aanhangt.
      Ecosia, top!!

      Like

  2. Ingeborg; elkedaggeluk.be · september 27, 2015

    Bedankt roomie om de wereld een beetje te redden, ik beloof dat ik eens wat meer mee zal doen 🙂

    Like

  3. Le petit requin · september 28, 2015

    Auwtch, ik heb er onze laatste vliegreis eens ingestoken (naar Curaçao) en het resultaat is zeer pijnlijk te noemen.
    Het blijft mijn grootste pijnpunt: transport. Ik reis heel graag, maar het wringt wel dat dat zo’n impact heeft. Ik probeer op andere gebieden hard mijn best te doen, maar het reizen laten, dat lukt mij (momenteel) niet. Eigenlijk egoïstisch en toch…

    Like

    • resaarcle · september 28, 2015

      Curaçao zal inderdaad wel pikken! Maar eigenlijk draaien de vliegtuigmaatschappijen ons een rad voor de ogen door tickets goedkoop te maken, in plaats van ons een werkelijke kost die ook rekening houdt met de milieu-impact voor te stellen.
      Curaçao zal wel ongelooflijk de moeite geweest zijn. Ik hoop dat je een fijne reis had!

      Like

      • Le petit requin · september 28, 2015

        Het was (gelukkig!) een fijne reis 🙂

        En inderdaad, vliegtuigprijzen zijn niet realistisch, ronduit belachelijk zelfs. Zeker bij korte vluchten kan ik daar kwaad van worden. Want – ik geef toe, ’t is een flauw excuus om het toch te doen – als je overzees wilt gaan, dan is er niet echt veel alternatief voor het vliegtuig. Behalve dan twee weken op een boot gaan zitten ofzo 🙂
        Maar als ik dan zie wat de prijzen zijn om vb. van Zürich naar Brussel te reizen: met het vliegtuig ben ik er voor +/- 30 euro enkel; met de trein +/- 85 euro. Dat kán toch niet?! Hoe kan je nu mensen motiveren om een milieuvriendelijk alternatief te nemen als ze ruim het dubbele moeten betalen en tegelijk langer onderweg zijn?

        Like

      • resaarcle · september 28, 2015

        Nagel op de kop!

        Geliked door 1 persoon

  4. Menck · september 29, 2015

    CompenCO2, de site dan, hapert. Maar ik hou mijn ecologische voetafdruk op dat vlak sowieso heel klein: ik reis niet.

    Like

  5. Vlijtig Liesje · september 29, 2015

    Wat een leuk idee! Zo kun je mooi je vervuiling compenseren.

    Like

    • resaarcle · september 29, 2015

      Ik was ook heel blij toen ik de site ontdekte. Soms compenseer ik ook onze doordeweekse autokilometers.

      Like

  6. Billy · september 30, 2015

    de site werkt niet goed merk ik, maar mits wat zoekwerk toch nog resultaat behaald.
    Het is al een tijd geleden dat ik nog met het vliegtuig op reis ging, maar dat blijkt niet de grootste boosdoener te zijn.

    Geliked door 1 persoon

  7. Pingback: Bivak! | resaarcle
  8. Pingback: Uit de biecht geklapt | resaarcle
  9. Pingback: Waar ik gek van word | resaarcle

Plaats een reactie