Appappappappapp

img_0950

Ons freggeltje zegt ‘paa’ tegen paardjes en ‘pa’ als hij pap wil en met een grote glimlach ‘papa!’ als zijn held in de buurt is. Het is dus maar een kleine stap om hem ‘app’ te leren zeggen. Liever nog ‘Recycle app’ want die nieuwe gratis app van Bebat maakt van recycleren kinderspel. (Wat een bruggetje, he, heb je ’t gezien? 😉)

Met die app kan je opzoeken welk afval je in welke zak kwijt moet. Zo’n naslagwerkje gaat waarschijnlijk handig zijn als we die nieuwe roze zak binnenkort ook in huis zullen halen om speciaal plastic te sorteren. Maar ook nu zal ik er al wel eens gaan spieken want hoewel ik dacht dat ik het sorteren al best onder de knie had, heb ik toch nog maar net ontdekt dat mijn lege tandpastatube toch niet bij PMD mag. Blijkbaar worden die foute dingen manueel uit PMD gevist en ik wil het die harde werkers toch besparen dat ze tussen mijn plakkerige fruitsapbussen en melkkartons moeten grabbelen.

Verder geeft de Recycle app ook snel de openingsuren van je containerpark mee en geeft ie een seintje als de afvalophaling langskomt. Handig voor een vergeetsmurf zoals ik.

Ben jij een sorteerheld of belandt jouw tandpastatube ook al eens in de foute zak? App je mee of kan je best zonder?

21 comments

 1. geertruurzaam · december 9, 2016

  Ik denk dat ik best zonder kan. Ons plastic afval scheiden we al (is dat de roze zak?) en brengt mijn man in NL naar een verzamelpunt. Dat is vlak bij zijn werk, dus we hoeven er niet speciaal voor te rijden 😉
  (En stiekem hebben we ook niet zo heel veel afval, toch niet voor een 6-persoons huishouden)

  Like

  • resaarcle · december 9, 2016

   Fantastisch dat jullie er met een gezin van 6 in slagen om weinig afval te produceren! Ik ben altijd teleurgesteld als ik onze zakken buitenzet. Als ik het goed begrijp, komt er binnenkort een roze zak om bv schaaltjes en plastic van beleg te recycleren. Heb jij nu al een ander systeem daarvoor?

   Like

 2. ecosjop · december 9, 2016

  Mijn man haalt voor zijn werk het recyclebare afval op, dus wij kunnen wel zonder wat dat betreft. We hebben ook steeds minder afval, geen tandpastatubes bijvoorbeeld, dat maken we zelf. Voor de ophaling van de container hebben we hem wel een tijdje gebruikt. Nu staan er hier meer dus hoeven we maar naar buiten te kijken.

  Like

  • resaarcle · december 9, 2016

   Als je geen vergeetachtige buren hebt, is een blik door het raam natuurlijk even effectief!

   Like

 3. Mel · december 9, 2016

  Handig als reminder, die app. Qua sorteren zit het hier redelijk goed denk ik. Ooit kregen we week na week een rode hand op onze PMD-zak. Wij elke week opnieuw door de zak graven, iets uithalen en opnieuw proberen, om dan terug geweigerd te worden. Na een maand of twee viel onzen euro: we wonen in Merelbeke, maar hadden blauwe zakken voor Gent buitengezet (die we blijkbaar nog liggen hadden van toen we Gentenaars waren). Gelukkig woont onze buur in Gent (we zijn een grensgeval) en mochten we onze zakken bij hem zetten tot ze op waren 🙂

  Like

  • resaarcle · december 9, 2016

   Wat een gek verhaal! Ik denk dat ik stiekem ook andere blauwe zakken in huis moet halen, maar onze Antwerpse hoop is nog niet op en ze nemen die toch vrolijk mee.

   Like

 4. Joni - hfdst 3 · december 9, 2016

  Ik app niet mee, maar ben wel een sorteerfreak 😀
  Wij hebben een roze zak voor ‘niet pmd-plastic’, een pmd-zak, een gele bak voor papier, een grijze voor restafval en een groene voor gft. Haha! 🙂 andere dingen gaan zo veel als mogelijk richting containerpark.

  Like

  • resaarcle · december 9, 2016

   En een rode bak voor glas? Die hoort bij ons ook nog in die rij. Ik word er helemaal blij van, van al die regenboogkleurtjes ;-). Die roze zak komt hier binnenkort dus ook. En euhm, hoera voor sorteerfreaks!

   Like

 5. Evi · december 9, 2016

  Handige app he 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. loesjezaakjes · december 9, 2016

  Handig die App! Ik kende het nog niet. Maar mijn lege tandpastatube gooide ik gewoon bij het restafval 🙂

  Like

 7. Zeurpietvriend · december 9, 2016

  Efkes for the record: dat valt goed mee qua zeurpietgehalte hoor.

  Geliked door 2 people

 8. Denise · december 9, 2016

  Ik denk dat wij redelijk goed het afval sorteren, maar van de tandpastatube wist ik helemaal niet!

  Like

 9. Kelly · december 9, 2016

  Ik kan best zonder, want als ik twijfel, google ik even. De roze zak, daar had ik nog niet van gehoord!

  Geliked door 1 persoon

 10. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla · december 10, 2016

  Ik denk dat ik best zonder kan MAAR ik wil de app wel proberen. Lijkt mij best nog wel handig.

  Geliked door 1 persoon

 11. Saar · december 10, 2016

  Aangezien ik meer dan twee jaar bij een afvalintercommunale gewerkt heb, waar ik ook een handboek over sorteren schreef voor de parkwachter, heb ik enkel nog iets aan zo’n app wanneer het over de openingsuren van het recyclagepark gaat. Maar het is wel iets om in mijn omgeving aan te raden.
  Btw, ezelsbruggetje:de P in pmd staat voor ‘plastic flessen en flacons’ en een tandpastatube is geen van beide 😉

  Geliked door 1 persoon

 12. Samaja · december 11, 2016

  Ik vind het soms best moeilijk om te weten wat al dan niet in de PMD zak mag, dus zo’n app is voor mij zeer handig! Wij doen alleszins ons best om ons afval goed te sorteren, we hebben een hoekje van ons terras dat stilaan vuilbakkenland wordt ;-).

  Geliked door 1 persoon

 13. Leen · december 20, 2016

  Ik probeer zo goed mogelijk te sorteren. Heb sinds twee weken de beruchte roze zak in huis en een nieuwe wereld is voor me opengegaan 🙂 Zo weinig dat er nog bij het restafval moet… maar nog altijd te veel. Ik ga die app ook eens bekijken want wie weet wat doe ik niet allemaal fout!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s