Hoe ik mijn groene ziel verkocht

photo-1433087870301-b85d84efc18a

Nee, hoor, gefopt, ik heb mijn groene zieltje niet aan de duivel verkocht. Integendeel. Dat groene zieltje is nog steeds van mij en het mag bloggewijs haar mening geven over een paar producten die ik van Sebio toegestuurd kreeg.

Zoals wel meer webshops werd SeBio oorspronkelijk opgericht door twee ouders die niet vonden wat ze zochten voor hun kroost. Daarom verzamelden ze in 2007 natuurlijke en biologische producten voor hun kinderen in hun eigen webwinkeltje. Ondertussen zit er een groter team achter SeBio, dat sterk vasthoudt aan het oorspronkelijk uitgangspunt en bijhorende waarden. Het bedrijf bevindt zich in Wallonië en was oorspronkelijk ook opgericht door een Franstalig koppel, maar nu hebben ze ook iemand die in Vlaanderen de schouders eronder zet. Dat is nog een work in progress want nog niet alle producten hebben een Nederlandstalig woordje uitleg gekregen op de website, maar wat niet is, kan nog komen.

Ik mocht zelf kiezen wat ik wilde uitproberen en dat was geen makkelijke opdracht want ze hebben zoveel nuttige eco-spullen! Ik dacht het vlotjes aan te pakken door alle categorieën te doorlopen en de producten op te schrijven die me aanspraken, maar die lijst bleef maar langer en langer worden! Na heel wat getwijfel gaf ik dan eindelijk mijn keuzes door, waarbij ik in al mijn enthousiasme een compleet fout adres doorgaf. Niet eens een bestaand, maar een mengelmoes van 3 verschillende oude adressen. Geen stress van SeBio’s kant – in tegenstelling tot mijn kant, aaaarrrrgh, waar gaat dat pakket belanden en komt dat nog wel goed – daar werd al meteen klantvriendelijk een oplossing voor gezocht. Dat gebeurt wel vaker, hoor, geen probleem.

En dan was het vol spanning wachten op mijn allereerste blogecotestpakket ever. Vandaag had de postbode dan toch de juiste weg naar mijn huisje gevonden, hoera hoera hoera! De verpakking op zich was een eco-webshop waardig: klein verpakt, in een kartonnen doos met papieren plakband en gerecycleerd papier als vulsel tussen de producten. Goed begonnen is half gewonnen.

Binnenkort kan je hier dus lezen hoe die producten ons bevielen. Spannend! Vind ik toch!

15 comments

  1. geertruurzaam · april 29, 2016

    Ik ben benieuwd! Laat die post maar komen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Mo · april 29, 2016

    Wat leuk dat je iets mag testen! Ben benieuwd.

    Geliked door 1 persoon

  3. Vlijtig Liesje · april 29, 2016

    Ik kijk uit naar de reviews!

    Geliked door 1 persoon

  4. Kelly · april 29, 2016

    Jeej voor SeBio! Mooie, goed gevulde webshop inderdaad, en mijn eerste kennismaking met iemand van het team op een groene beurs was ook heel aangenaam! En van dat zieltje verkopen, ik denk dat we het daar al eens over hadden, zeker? Maar hé, gewoon je ding doen en eerlijk blijven, dan is er geen probleem 🙂

    Geliked door 1 persoon

  5. Ageeth Mooij · april 29, 2016

    Wat leuk!

    Geliked door 1 persoon

  6. fiekefatjerietjes · april 29, 2016

    Allé, ons zo curieus maken! 🙂

    Like

  7. mamaloes · april 30, 2016

    Oooh, wat een leuke webshop! Superproducten precies en ik ben idd benieuwd wat jij gekozen hebt!

    Geliked door 1 persoon

  8. Inge · mei 1, 2016

    Leuk zeg! Ik ben benieuwd naar het vervolg 🙂

    Geliked door 1 persoon

  9. Jaaa leuk, je eerste pakketje! Genieten :). Benieuwd wat je ervan vindt!

    Geliked door 1 persoon

  10. Pingback: Mag mee in de trukendoos! | resaarcle
  11. LJ · mei 10, 2016

    Ik ben al keibenieuwd! Ik shopte enkel nog maar online bij Kudzu en Green Jump. Dus alle inspiratie welkom 🙂

    Geliked door 1 persoon

  12. Pingback: Wedden dat? | resaarcle
  13. Pingback: Ons gezin van staal | resaarcle
  14. Pingback: Op de schaal gelegd | resaarcle

Plaats een reactie