Panda’s achterna

image

Op stap met de kinders willen we al eens graag een terrasje doen. En die chocomelk, appelsap of fristi komen dan standaard met een rietje. Van plastiek. Rietjes in mijn eigen frisdranken kieper ik er meteen uit, drinken aan een teuteke gaat voor mij even makkelijk. Maar voor mormel en freggel is dat minder evident. Tegenwoordig, als ik het niet vergeet en snel genoeg ben, zeg ik bij de bestelling ‘doe maar een chocomelk zonder rietje’ en dan tover ik mijn nieuwste gadget boven. Het heeft lang geduurd voor ik het durfde, maar ik heb ze toch eindelijk gekocht. Rietjes van bamboe! Die haal ik voor mijn kinders uit onze verzorgingstas ter vervanging van die plastieken wegwerpgevalletjes. Ik bewaar ze in een mooi stoffen zakje dat bij Cocomat standaard rond hun rekening gaat en dat hier in huis heel lang heeft liggen wachten op een nieuwe bestemming.

Het ziet er wat raar uit, zo’n bamboerietjes, maar ik kon me niet meer inhouden. De schaamte voorbij, op naar minder plastiek afval en gezondere mini-mensjes!

 

16 comments

  1. Kelly · mei 31, 2016

    Schaamte?! Allez zeg!

    Like

    • resaarcle · mei 31, 2016

      Ja, dat hield me echt wel een tijdje tegen. ‘Ga ik weer raar doen’, dacht ik. Maar bon, het is over! ☺️

      Like

  2. vintageandbeauty · mei 31, 2016

    Teuteke, ah wat klinkt dat heerlijk! Zo leuk dat accent. Oké, even terug naar de rietjes haha. Slim dat je ze hebt gekocht. Lijkt me ook zo veel beter voor het milieu. Je hoeft je overigens niet te schamen hoor. Je doet wat het beste is voor jouw kind. Niks mis mee.

    Geliked door 1 persoon

  3. johannaowlette · mei 31, 2016

    leuk! ik gebruik thuis de stevige rietjes van Ikea, die kan je zonder probleem uitwassen en hergebruiken, vele keren na elkaar. en je kan er vlaggenlijnen mee maken! Goed idee om er een paar in de handtas mee te nemen… misschien maak ik er wel zelf een mooi zakje voor!
    http://twoowlettes.be/2016/02/21/pin-it-make-it-ikea-hack-vlaggenlijn/

    Geliked door 1 persoon

  4. mamaloes · mei 31, 2016

    Wat een goed idee, die bamboe! Ik was al overgeschakeld op papieren rietjes, maar dit is nog een beter alternatief! Dank je voor de tip! Kan je ze goed uitwassen eigenlijk?

    Like

  5. mamakiekie · juni 1, 2016

    Heel leuk idee die bamboerietjes en die vlaggenlijn ziet er ook heel leuk uit seg!

    Geliked door 1 persoon

  6. LJ · juni 2, 2016

    Niks om u voor te schamen!!

    Geliked door 1 persoon

  7. daisydingen · juni 3, 2016

    Ik vroeg me altijd al af hoe je dit soort dingen goed schoon kon maken, maar lees in de reacties over het borsteltje 🙂 Klinkt ideaal… niets om je voor te schamen 🙂

    Like

  8. Pingback: Ijsjes ijsjes ijsjes! | resaarcle
  9. Liesbeth · augustus 22, 2017

    Ik vind dat toch moedig, hoor. Ik zie het me nog niet meteen doen! Toch eens over nadenken…
    En vergeten ze dat dan uit gewoonte niet de helft van de tijd, en komt er dan toch geen rietje??

    Like

  10. Pingback: Makkelijk winkelen | resaarcle

Plaats een reactie