Plastic bordjes buiten!

Nu ja, buiten. Eerlijk gezegd zijn ze verhuisd naar de picknickdoos. Want ze maken ze wel verdomd leuk, die bordjes. Met apensmoeltjes en uiltjes en ander schattig gespuis. En ik vind het ook zo moeilijk om iets weg te doen wat niet kapot of herstelbaar is. Maar er moest iets aan gedaan worden want ik wil niet dat mijn kinderen elke dag van plastic bordjes eten. Waarom, dat lees je op mijn vorige blog.

Daarom stond er op de geboortewenslijst van Freggel een set kleurrijke bamboebordjes, -kommetjes en -bekertjes van Biobu. De vrolijke kleurtjes zijn volledig plantaardig, het is sterk materiaal zonder giffen en ze zijn biologisch afbreekbaar. Tante Jet vond dat een prima geboortecadeau voor haar petekind, dus alleman tevree! We kochten er nog bamboelepels bij en nu kunnen de kinders gezond aan tafel. Blijblijblij!

image

foto van kudzu.be

17 comments

 1. Eilish · december 15, 2015

  Die zijn waarlijk schoon ! Good point wat het plastiek betreft !

  Geliked door 1 persoon

 2. Ageeth Mooij · december 15, 2015

  En ik vind ze ook zo mooi!!

  Like

 3. Billy · december 15, 2015

  ik werk al jaren in de plasticsector, eigenlijk is dit dus wel een beetje “tegen mijn winkel”.
  Maar ik ben volledig akkoord dat er veel te veel plastic afval in de natuur terechtkomt. Al ligt dat meer aan de respectloze mensen dan aan het product zelf. Plastic kan nl. gemakkelijk gerecycleerd worden.
  Een huishouden zonder plastics is (bijna) niet meer te verwezenlijken, er zijn zoveel producten waarin plastics verwerkt zitten. En dat hoeft niet altijd zo negatief opgevat te worden, Saar.

  Voor borden en bestek zou ik sowieso nooit voor plastic kiezen, die alternatieven die je voorstelt zien er ook goed uit!

  Geliked door 1 persoon

  • resaarcle · december 15, 2015

   Ik vind het heel fijn dat je een reactie achterlaat, ookal denken we anders over de dingen. Je hebt zeker gelijk dat plastic niet meer weg te denken is, ook niet uit mijn leven. Voor ons eten en drinken ga ik wel graag op zoek naar alternatieven.

   Geliked door 1 persoon

 4. zosaar · december 15, 2015

  Heel leuk!

  Geliked door 1 persoon

 5. kabouterheuvel · december 15, 2015

  Plastic is inderdaad jammer genoeg altijd en overal aanwezig! Maar er een beetje bewust mee omgaan kan zeker helpen om ervoor te zorgen dat er wat minder van in onze natuur terecht komt, dus dit is zeker een initiatief dat ik enkel kan toejuichen! Hopelijk volgen er nog meer jouw voorbeeld!

  Geliked door 1 persoon

 6. Tante jet · december 16, 2015

  Wat een topcadeautje van tante Jet! 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: PlanToys | resaarcle
 8. Pingback: Panda’s achterna | resaarcle
 9. mamaloes · mei 31, 2016

  Mooi setje! We hebben een hele tijd geleden ook de plastic bordjes uit ons serviesassortiment gehaald, en zijn overgeschakeld op porseleinen dessertbordjes van de kringwinkel :o) met bloemetjes, lijntjes enzo. ;o) maar dit is echt wel een leuk kommetje, bordje, pintje! Hiep hoera voor kudzu, keileuke website, en voor tante Jet ;o) hihi

  Like

  • resaarcle · mei 31, 2016

   Tante Jet zal het graag lezen! En wat een topidee, kringloopservies! Dan is het geen erg als er eens eentje tegen de grond gaat…

   Like

 10. Pingback: Met mijn prinsje en prinsesje onderweg | resaarcle
 11. Pingback: Gevonden! | resaarcle
 12. Pingback: Makkelijk winkelen | resaarcle
 13. Pingback: Studenten van de toekomst | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s