Hiphip!

image

Foto is eigendom van Saar Vangeel, mag niet door anderen gebruikt worden

Ik gooi niet graag iets weg, want ik lijd aan het misschien-kan-ik-er-ooit-nog-eens-iets-mee-syndroom. Meestal is dat een vloek, maar soms ook een zegen! Want gisteren kon ik eindelijk iets doen met één van die 5 kapotte jeansbroeken die al jaren op zolder liggen wachten op dat ooit-momentje. Een freggeltje dat zijn eenjarig bestaan viert, heeft namelijk een kroon nodig! Mormel ging hem al een paar keer voor in het elegant dragen van upcycle kronen. Nu kan manneke delen in die upcycle pret.

In Knippie stonden de easy peasy instructies om de onderkant van volwassen jeansbroekspijpen tot een kroon om te vormen. Nu draag ik wel bootcut jeans, dus die vallen wat breed uit voor een kinderkopke. Daarom naaide ik aan de achterkant van de kroon 2 lintjes zodat we ze wat passender kunnen maken. En mijn naaimachine mocht ook eindelijk eens een keertje haar foliekes bovenhalen om de kroon wat te versieren. Als ik er nog eens eentje maak, wordt ze wel minder hoog, maar voor een eerste poging vind ik deze al wel oké.

Onze verjaardagskaarsjes krijgen ook meer dan 1 kans om taarten te versieren. Want een vriendinnetje van ons mormeltje blaast telkens een paar maandjes later hetzelfde cijfertje uit. Aangezien zo’n kaarsje de volle 5 seconden brandt vóór het wensen mag vervullen, is dat cijfertje amper weggesmolten, dus we geven het gewoon door. En daarna komt het weer terug voor ons manneke. Klinkt wat krenterig, maar het gaat mij eigenlijk over het redden van nog bruikbare spullen in plaats van ze in de vuilbak te kieperen.

Hipperdepip klein groot uiterst schattig topmanneke! Wat gaat het snel… Laat die taart maar komen! Of om het met zijn woorden te zeggen: didl didl didl didl!

31 comments

  1. Samaja · mei 20, 2016

    Wat een leuk idee! En het is nog mooi ook :-).

    Geliked door 1 persoon

  2. Ineke · mei 20, 2016

    Ik herken het, niets weggooien onder het motto misschien kan ik het ooit nog eens gebruiken.
    Mooi resultaat hoor!

    Like

  3. geertruurzaam · mei 20, 2016

    Hoera voor jullie kleine-grote mannetje!

    Like

  4. Ageeth Mooij · mei 20, 2016

    Dat doe je goed (en mooi). Prachtige foto ❤

    Like

  5. johannaowlette · mei 20, 2016

    Haha, zo herkenbaar, dat bijhouden-want-ik-kan-er-misschien-wel iets-mee-doen! in onze berging staat een doos met wc-rolletjes, doppen, doosjes, stukken plastic,… Ook blikken (geen conserveblikken 🙂 ), potjes en zakjes kan ik slechts moeilijk wegdoen. Maar ik ben fier om te zeggen dat ik af en toe echt iets mee doen! En jij doet dat duidelijk ook 🙂 dus bewaren we gewoon lekker verder, he?

    Like

    • resaarcle · mei 20, 2016

      Yep! Op (mijn) Pinterest staan er trouwens hele toffe ideeën voor wc-rolletjesgeknutsel!

      Like

  6. Billy · mei 20, 2016

    dikke proficiat!!!

    Like

  7. Lottesanekdotes · mei 20, 2016

    Wat een schattigaardje!

    Like

  8. iliveformydreams.com · mei 20, 2016

    Congratz en wat een SUPER schattige foto<3

    Like

  9. Oudmaarnietversleten · mei 20, 2016

    Super idee, heel goed bedacht. Gefeliciteerd met jullie zoon zijn 1e verjaardag. Handig toch dat doorgeven!

    Geliked door 1 persoon

  10. allaboutfairfashion · mei 21, 2016

    Ik zag em ook al in de knippie, wat is hij suoerschattig geworden! Enne gefeliciteerd!!!

    Geliked door 1 persoon

  11. Saar · mei 22, 2016

    Gefeliciteerd en super leuk!

    Geliked door 1 persoon

  12. Groentje · mei 23, 2016

    Gefeliciteerd! Echt superleuk gedaan zeg, die kroon! Hier bewaar ik niets meer voor-het-geval-dat, maar ruim ik alles op. Wat ook heel goed voelt. Maar als ik dit zo zie, snap ik je helemaal en de broek heeft echt een gave bestemming gekregen zo!

    Like

  13. Sheila @ beineffable.com · mei 23, 2016

    Oh wat leuk gedaan! Super slim ook om zo je jeans her te gebruiken. En gefeliciteerd trouwens. Hiep hiep hoera! Zelf bewaarde ik het 1e kaarsje op zijn taart. Die is in zijn box gegaan waar een verzameling in zit met eerste dingetjes. Die schoentjes vind ik trouwens ook fijn. Die wilde ik voor zoonlief kopen. Ik zag ze in een winkeltje in Arnhem. Maar tegen de tijd dat ik eens tijd had om zoontje mee te nemen, waren ze gestopt met de verkoop van die schoentjes voor kindjes. 😦

    Like

    • resaarcle · mei 23, 2016

      Heel tof, zo’n herinneringendoosje! Voor de pantoffeltjes op de foto: Collegien-shop.com!!! (Binnenkort ga ik er eens over bloggen, maar zo lang kan ik je niet laten wachten 😄)

      Like

  14. Yvonne · mei 24, 2016

    Wat een leuk idee voor de oude jeans. Met tijden kan ik heel goed dingen wegdoen. Gisteren bracht ik weer een tas kleding naar de textiel inzameling. Gelukkig heb jij dat niet gedaan! Leuk deze kroon voor de jarige. Hieper de piep. Van harte gefeliciteerd!

    Like

  15. mamaloes · mei 26, 2016

    Super! Wat een stoere kroon, het staat hem! Goed gedaan, mama! Nog 3 dikke verjaardagszoenen, al is het een beetje met vertraging… :o)

    Geliked door 1 persoon

  16. Pingback: Panda’s achterna | resaarcle
  17. Le petit requin · juni 16, 2016

    Gelukkig eerste (en ondertussen en-één-maand) verjaardag! Zalig vrolijke foto!

    Like

  18. Pingback: Waar mijn gehamster allemaal goed voor is | resaarcle
  19. Pingback: Wat gaat het snel! | resaarcle

Plaats een reactie