We geven niet af!

img_0948

Nope. Ik wil, ik moet, ik zal zo vaak mogelijk op mijn fiets rekenen om mij op mijn werk te krijgen. Ook tijdens de koude najaarsmaanden.

Twee weekjes geleden fietste ik nog handschoenvrij en in een heerlijk winters zonnetje 3u van het ene werkbezoek naar het andere. Overheerlijk. Op een andere dag fietste ik dan weer met 5° ’s morgens naar mijn werk en had ik de volgende 4 dagen geen stem meer door alle wind die ik met mijn oren gevangen had. Het kan nogal draaien, dat weer, dat is wel duidelijk, dus een mens kan maar beter voorbereid zijn.

En zo kwam het dat ik helemaal ingepakt met mijn versgekochte warmhoudertjes met -2° quasi bibbervrij ’s avonds laat na mijn werk naar huis fietste. Zijden handschoentjes als extra isolatie onder mijn 2 niet bij elkaar passende wollen wanten (een gele en een groene. Eentje kwijt gedaan, eentje gevonden, nieuw paar gemaakt), onder mijn jeans een roze thermische broek in ware Mega Mindy stijl. Ook had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat ik vrijwillig een bivakmuts over mijn hoofd zou trekken, maar, man (en vrouw), wat was dat lekker warm onderweg! Maar het toppertje was toch wel het neusmondmasker. Ik had het eerst wijselijk laten liggen in de winkel, maar ben dan last minute toch terug binnengerend om dat ding ook nog aan te schaffen. Nu zie ik er op de fiets dus uit als een kruising tussen een bankovervaller, Hannibal Lector en die slechte van de laatste Batmanfilm. Met een helm op. En een fluo hesje. Ik word terecht wat meewarig aangekeken door trappende tegenliggers. Mijn geruststellende glimlach – ‘neeneenee, ik ben geen griezel’ – zien ze natuurlijk niet met dat ding rond mijn smoelwerk.

Het enige wat ik nog mis is een thermisch t-shirt. Vandaar nog maar ‘quasi bibbervrij’. Eens ik dat heb, kan ik lekker warm en soundtrack neuriënd door de kou! Als je mij dan ziet fietsen, niet bang zijn, ik ben het maar!

 

27 comments

  1. Sofie · december 6, 2016

    Haha, ik zie het zo voor me!
    Respect in elk geval. Mijn man trotseert ook nog de kou met de fiets, hij heeft alleen niet van die fancy overlevingsspullen als jij!

    Like

  2. Le petit requin · december 6, 2016

    Haha, bivakmutsen toveren je inderdaad meteen om in een overvaller he. Maar warm, zo warm 🙂
    Blijven gaan alleszins met dat fietsen, goed bezig!

    Geliked door 1 persoon

  3. geertruurzaam · december 6, 2016

    Ik moet wel lachen om je omschrijving!
    En hoera voor de warme kleding, ik ben nog altijd op zoek naar een winterjas.

    Geliked door 1 persoon

  4. ecosjop · december 6, 2016

    Heerlijk warm ingepakt. de bivakmuts sla ik over maar met sjaal en muts kom ik in de buurt!

    Geliked door 1 persoon

  5. Matroos Beek · december 6, 2016

    Niks van aantrekken, tenzij de kledij! Geniet verder op de fiets!

    Geliked door 1 persoon

  6. loenaaraya · december 6, 2016

    Hier nog zo’n raar overvallend geval. Volledig ingepakt zit ik ook op de fiets. Compleet met thermobroek een -shirt. Kijk daar eens voor bij de hema of de zeeman. Heerlijk warm door de winter heen 🙂

    Like

  7. Mazzel · december 6, 2016

    Ik zie het zo voor me! ;o) Hou vol : de perfecte work-out!

    Geliked door 1 persoon

  8. loesjezaakjes · december 6, 2016

    Ik ga ook met de fiets naar het station, maar dat is maar een kleine 5 minuten.

    Like

  9. Hilde · december 7, 2016

    Ik zie het al allemaal voor mij, zo goed omschreven zeg! Maar tussen haakjes: groot gelijk dat je je goed warm induffelt, daar wordt een mens gelukkig van hé.

    Like

  10. Kim · december 7, 2016

    Ik krijg het veel te warm op de fiets als ik zoveel kleren aandoe 🙂 Maar ik blijf ook fietsen, het hele jaar door!

    Like

    • resaarcle · december 7, 2016

      Top dat jij ook het hele jaar fietst! Ik moet me wel warm aankleden want ik speel een beetje vals door elektrisch te fietsen. En daar krijg je het niet zo warm van ☺️.

      Like

  11. Saar · december 10, 2016

    Heerlijke omschrijving! Ik mis mijn fietstochtjes naar het werk, maar ja, als je zwanger bent dan moet je soms voor andere oplossingen kiezen…

    Like

    • resaarcle · december 10, 2016

      Ik begrijp het gemis én de keuze. Met mijn bolle buiken stapte ik ook liever op een bus. Zitplaats gegarandeerd ook 😄.

      Like

      • Saar · december 11, 2016

        Mja, er rijden geen bussen naar mijn werk. Het is nu dus met de auto…

        Like

  12. Leen · december 20, 2016

    Ik heb die vriesweek ook met de fiets gedaan, maar ik hoef maar 5km 🙂 en mijn bovenbenen (zonder thermisch ondergoed immers :p) waren ijskoud. Verder heb ik heerlijke Noorse handschoenen, oorverwarmers met een muts erover en dan een sjaal tot onder mijn ogen. Onherkenbaar vermomd!
    Ik weet alleen niet wat ik me bij een mondstuk moet voorstellen?

    Like

    • resaarcle · december 20, 2016

      Dapper, om thermischloos te fietsen! Ik vond het ook moeilijk om te omschrijven, dat mondstuk. Het is een stoffen ding dat je voor je neus en mond bindt en achter je hoofd met scroetsj (Saars voor velcro) vastplakt. Er zit een mini-gaatje aan het puntje van je neus wat gaatjes om te ademen. Ik heb het bij Decathlon gehaald. Zeer blij mee in deze koude dagen.

      Like

  13. Pingback: Lang leve de nuttigheid! | resaarcle
  14. Pingback: Nog meer voordelen | resaarcle
  15. Pingback: Het gat in de markt | resaarcle
  16. Pingback: Nog wat gekker… voor zover dat kan! | resaarcle

Plaats een reactie