Nog wat gekker… voor zover dat kan!

Ik dacht nu écht wel dat ik er niet nóg gekker uit kon zien op mijn fiets. Met mijn fluohesje, mijn muts en helm, mijn verborgen Mega Mindy pak dat ik af en toe eens wissel met een witte broek onder mijn jeans, waardoor ik me een geheime smurf voel. En dan nog die dubbele handschoenen, dat gekke ding om mijn gezicht warm te houden. Maar toch. Het kon nóg gekker. Ja, echt.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een superhandige bril tegen de wind zodat ik er na mijn fietstocht niet uitzie alsof ik de hele weg gehuild heb. En dat was nodig want ik kreeg al eens meevoelende blikken en woorden van troost terwijl ik goedgeluimd van mijn fiets stapte. Of er werd al eens met mij gelachen omdat ik bij regenweer met een zonnebril op mijn werk binnenkwam. Zo’n zonnebril was trouwens ook niet al te handig als ik in het donker naar huis moest. Nu zie ik er met mijn flashy fietsbril een beetje uit als een wielrenner. Maar dan op een elektrische fiets 😉 .

’s Morgens, voor ik vertrek, trek ik nu ook een extra paar thermische sokken aan over mijn vrolijke bamboe sokkenpaar. Gelukkig ziet niemand dat. En zijn mijn nieuwe winterschoenen breed genoeg om dat extra paar sokken aan te kunnen. Het helpt echt enorm tegen het gevoel om met afgevrozen teentjes op het werk aan te komen. Idem op de terugweg naar huis, ’s avonds laat. En dat is me dan dat dure paar extra sokken wel waard.  Life savers, die twee nieuwe warme vriendjes van mij.

Maar het gelukkigst word ik van mijn meest recente aanwinst. Wobs! Wobswobswobs. Het klinkt zo grappig. Dat is de afkorting van Warm On Bikes. En het is eigenlijk een simpele en daarom geniale uitvinding. Het zijn een soort handschoenen voor je stuur. Yep. Lees dat nog maar eens. Handschoenen voor je stuur. Wie komt daar op!? Het komt het erop neer dat je je handen in een lekker warm nestje rond je stuur steekt. Met een heerlijk zacht wolleke binnenin. Wat ook weer wat lastig is voor mij, die zachtheid. Maar wat echt helemaal in mijn kraam past: die Wobs worden gemaakt uit 10 gerecycleerde petflessen! Jeej!

Zo zit ik weer wat comfortabeler op die fiets en heb ik weer een excuus minder om mijn stalen ros op stal te laten staan tijdens de extra koude dagen. Alleen gladheid op de weg houdt me nu soms nog wel eens tegen om te trappen.

Nu kan mijn fietsoutfit dus écht niet meer gekker. Toch!?

Wat wint er bij jou als je de fiets op gaat? Comfort of stijl?

15 comments

 1. Eilish · februari 6, 2018

  Ik ga voor comfort én stijl (alhoewel stijl hebben met een helm op toch niet dat is). Fietsbroek onder een jurk/rok bvb, een stuurtas die er als een echte handtas uitziet (net gekregen van ’t lief al denkt hij dat een lomp vierkant geval veel beter is)
  Een fietsbril draag ik ook in de pollentijd, want dat helpt toch een beetje voor de prikkende ogen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hermien - KouweKleren · februari 6, 2018

  Ik fiets dagelijks, maar niet zulke grote einden. Daarom is comfort wat minder belangrijk, maar soms zit ik wel enorm te hannesen met opkruiprokjes en openwaaijassen. Een iets praktischer instelling zou geen kwaad kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sandra · februari 6, 2018

  Hahaha… ik vraag mij eigenlijk af hoe dat masker eruit ziet! Ik rijd met een racefiets, dus qua stijl is dat al 3 keer niks. Ik heb een bivakmuts voor onder mijn helm die gelijk mijn mond en neus bedekt. Alleen krijg ik het daarvan af en toe benauwd. Verder heb ik gewoon fietskleding aan. Fluojasje, fietsbroek, fietsschoenen. Ik heb geïnvesteerd in een paar winterfietsschoenen, want die overtrekschoenen dat is toch 3 keer niks waard in de winter… en ja, een fietsbril, die moet ik hoognodig ook eens aanschaffen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Linda - Zaailingen · februari 6, 2018

  Haha, ik ga ook heel hard voor comfort hoor. Zeker in het geval een regenbroek van pas komt, hoewel ik er nu eentje heb die een stuk beter past dan de vorige.
  Die handschoenen doen me enorm denken aan wat ik in China heb gezien. Iedereen (iedereen!) heeft daar hele dikke handschoenen en soms zelfs een soort schort met hele dikke voering aan zijn scootertje vastgetapet (in de winter althans). Het is niet gek, het is geniaal!

  Geliked door 1 persoon

 5. Joni · februari 6, 2018

  Comfort zenne! En warmte 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. thegreenpetrolhead · februari 6, 2018

  Respect. Echt waar… (zegt de luiste van de hoop)

  Geliked door 1 persoon

 7. loesjezaakjes · februari 6, 2018

  wat grappig dat zoiets bestaat en het lijkt me heerlijk. Nu rijd ik zelden met de fiets omdat ik op loopafstand van het station woon. Maar ik herinner me nog de koude teentjes en de koude vingers, ook al had ik warme handschoenen aan.

  Geliked door 1 persoon

 8. kool-family · februari 7, 2018

  Mijn kinderen hebben fluo hesjes, maar ik nog niet… Voor de kindjes alles in orde, maar bij mij is het al lang goed als mijn licht brandt. (Maar is wel zo hoor.)

  Like

  • resaarcle · februari 7, 2018

   Top dat je kindjes duidelijk zichtbaar de weg op gaan! Nu jij nog! Want jij moet toch ook gezien worden!? Dat is een beetje zoals in een vliegtuig, daar zeggen ze ook dat je eerst je eigen zuurstofmasker moet opzetten om dan je kinderen goed te kunnen helpen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 9. elinevanantwerpen · februari 7, 2018

  Fuck stijl, mij kan het niet schelen dat ik fluo rondrij en met 100 lagen tegen de kou 🙂

  Like

 10. natuurlijksofie · februari 10, 2018

  Comfort! Ik heb sinds kort wanten dat is echt zoveel warmer dan handschoenen, ik verschoot er zelf van 🙂

  Like

 11. Leen · februari 24, 2018

  Ik heb die Wobs al een paar keer gezien maar wist niet dat ze zo heetten! Mijn handen zijn – na mijn lijf – wel het deel dat het snelst terug warm heeft dus ik ben content met mijn Noorse handschoenen. Mijn gezicht daarentegen; het tranende-ogen-probleem ken ik maar al te goed. Naar dat mondmasker ben ik ook benieuwd. Ik moet enkele rit maar 5km fietsen dus ik vermoed dat ik het nog wel een week zal overleven zonder thermisch ondergoed maar langer moet het niet duren want mijn arm vel wordt van mijn benen geschraapt 😀

  Geliked door 1 persoon

 12. Pingback: Ben jij ook een CurieuzeNeus? | resaarcle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s